"Doktersronde 15 kilometer langer"

DE GEDUPEERDEN LATEN VAN ZICH HOREN

Jozef Burm bij de scooter waarmee hij zijn huisbezoeken aflegt.
Foto WN Jozef Burm bij de scooter waarmee hij zijn huisbezoeken aflegt.
Huisarts Jozef Burm heeft berekend wat de gevolgen van het circulatieplan zullen zijn voor zijn huisbezoeken. Zijn ronde wordt 80 procent langer.

"Een normale ronde is vandaag goed voor zo'n 20 kilometer. Na de invoering van het circulatieplan loopt dat voor dezelfde haltes op tot 35 kilometer. Dan hebben we het nog niet over de tijd die ik dreig te verliezen", zegt de arts met een praktijk aan de Lousbergkaai.


Jozef Burm is een tegenstander van het circulatieplan. Hij mocht zijn licht schijnen op het plan tijdens de eerste infosessie. "Ik ben ervan overtuigd dat schepen Watteeuw het goed voorheeft met de stad", zegt Burm. "Maar de cijfers kloppen niet en ik vrees voor chaos eens het zo ver is. Als er eens een ongeval gebeurt, is er geen enkele mogelijke omleiding. Dan zit gewoon alles vast, inclusief brandweer en ziekenwagens."


"Door iedere keer de wijk uit te moeten rijden naar de stadsring, dreig ik veel tijd te verliezen. Het gaat uiteraard niet alleen om mij. Er zijn veel mensen die van punt naar punt moeten binnen Gent. Denk maar aan thuisverplegers, koeriers enzovoort. Hoeveel tijd die extra kilometers me zullen kosten, kan ik nu zelfs nog niet inschatten."


De dokter voorspelt dat er nog acties zullen komen tegen het circulatieplan. "We kunnen moeilijk wachten tot 3 april 2017, als alles al vast staat", zegt Jozef Burm.


(EDG)