“Deze man heeft al genoeg kansen gekregen”: Oplichter riskeert 37 maanden cel nadat hij valse festivaltickets aan de man brengt

Ondersteunend beeld.
thinkstock Ondersteunend beeld.
Het parket heeft een celstraf van 37 maanden gevorderd voor een Gentenaar die valse festivaltickets verkocht via tweedehandswebsites. Hij maakte op z’n minst 18 slachtoffers.

De man moest zich maandag verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent. “Hij is al eerder veroordeeld voor oplichting, maar kreeg toen een straf met uitstel”, vertelt de openbare aanklager. “Hij heeft al genoeg kansen gekregen én moet gestopt worden.” Volgens het parket lichtte hij zijn slachtoffers voor meer dan 4.500 euro op.

Minstens 18 personen vielen ten prooi aan de charlatan. Hij zette tickets, onder meer voor Rock Werchter, online én inde het geld. De tickets leverde hij nooit af én de slachtoffers werden geblokkeerd. De man stuurde maandag zijn figuurlijke kat naar de rechtbank. Op 27 mei spreekt de rechter een vonnis uit.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.