'De Recherche' geeft tekst en uitleg in Speaker's Corner

Speakers Corner met Daan Hugaert, Annemie Serlippens, Lise Tieleman, Guy Reynebeau, Danny Rijckbosch en Chris Van Gaever.
Foto Yves Masscho Speakers Corner met Daan Hugaert, Annemie Serlippens, Lise Tieleman, Guy Reynebeau, Danny Rijckbosch en Chris Van Gaever.
De Gentse recherche was gisteren te gast op speaker's corner in brouwerij Gruut. Guy Reynebeau slaagde erin twee speurders, de makers van tv-programma 'De Recherche' én parketwoordvoerster Annemie Serlippens aan tafel te krijgen.

Het tv-programma is een grote hit en de organisatoren wilden wel eens weten hoe zo'n reeks gemaakt werd. "De mensen die in beeld komen, kunnen natuurlijk niet meer undercover werken. Maar het zijn stuk voor stuk mensen die dit al lang doen en niet meer undercover zullen gaan", zei Chris Van Gaever, diensthoofd van de Gentse recherche.


De aanwezigen wilden vooral weten of rechercheurs die fouten maken ook gestraft worden en of er wel voldoende werd gespeurd naar witteboordencriminaliteit. Volgens het parket worden rechercheurs die materiële fouten maken door vergetelheid niet gestraft. Maar rechercheurs die bewust zware fouten begaan, riskeren wel een straf.


Witteboordencriminaliteit blijkt dan weer geen prioriteit voor de lokale recherche van Gent, diefstallen met geweld dan weer wel.


(EDG)