“De knips zijn er, de knips blijven”

Burgemeester De Clercq belooft te investeren in het Rabot en de Brugse Poort

Gent, bargiebrug, knip
Wannes Nimmegeers Gent, bargiebrug, knip
Burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) bevestigt nog maar eens dat de knips van de Wondelgemstraat en de Bargiebrug blijven hoewel hij in de aanloop naar de verkiezingen steevast herhaalde dat die knips herbekeken moesten worden. “We zullen sterk investeren in het openbaar domein van het Rabot en de Brugse Poort om die wijken aangenamer te maken”, zegt hij.

Het circulatieplan blijft de gemoederen beroeren, ook na de verkiezingen. Tijdens de verkiezingen waren de knips van het Rabot en de Brugse Poort één van de grote strijdpunten. Mathias De Clercq beloofde steevast die twee knips te herzien. Het was dan ook geen wonder dat Vlaams Belang De Clercq confronteerde met zijn gebroken belofte.

De Clercq reageerde fel. “Stop met het polariseren van handelaars en bewoners en het opdelen van Gentenaars voor of tegen de knips. Daar helpen we de ‘Rabotièns’ niet mee vooruit. De knips zijn er, de knips blijven. We zullen de komende jaren sterk investeren in de opwaardering van het openbaar domein van de Wondelgemstraat en de Bevrijdingslaan en we zullen het handelsapparaat versterken.”

Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) trad hem bij. “We zullen de leefkwaliteit in die wijken aanpakken met aanpassingen in de publieke ruimte. We moeten die straten aangenaam maken om te vertoeven, te wonen en te winkelen en dat zijn die straten momenteel niet. We moeten meer doen om de buurt op te waarderen. Het circulatieplan werkt. In de binnenstad tellen we 25 procent meer fietsers, daar buiten een derde meer. Er is 12 procent minder verkeer in de binnenstad en in woonstraten is er zelfs 58 procent minder autoverkeer. De leefkwaliteit is erop vooruit gegaan”, zegt Watteeuw.

Hoe positief de meerderheidspartijen zich ook voordoen, in de Wondelgemstraat klinkt wel degelijk gemor. Vooral het feit dat De Clercq twee dagen voor de verkiezingen nog de winkel afliep om stemmen te ronselen valt er zwaar. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jeroen Wille

  Ik woon zelf in de Brugse Poort en kan enkel bevestigen dat de knips een goede zaak zijn, leefkwaliteit is er sterkt op vooruit gegaan. Dus al diegene die maar blijven zagen, stop er gewoon mee.

 • ERIK ERISHA

  Zo burgemeester, de Brugse Poort blijft een eiland, blijf maar lekker in je stadhuis zitten voor de rest van je dagen... Leugenaar

 • Ronald De Clercq

  Dus allemaal loze beloftes. De grote baas is en blijft Watteeuw. De burgemeester os een marionet van Groen. Gent is en blijft naar de kloten.

 • Sezer yaldizkaya

  Schandalig van de Clercq. Een ding is zeker hij gaat zeker en vast geen tweede keer verkozen worden