‘Blauwe Vogels’ wordt opgesmukt

het kunstwerk Blauwe Vogels aan de Predikherenlei.
Frederik Vollaert het kunstwerk Blauwe Vogels aan de Predikherenlei.
Het kunstwerk Blauwe Vogels aan de Predikherenlei wordt hersteld. Zowat een kwart van de lampjes was al een hele tijd defect.

Mieke Bouve (Open Vld) bracht het kunstwerk van de Franse ontwerpstudio Pitaya op de agenda van het vragenuur. “Het werk ‘Blauwe Vogels’ is geïnspireerd op het beroemde sprookje van de Gentse nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck”, zegt ze. “Lichtgevende blauwe vogels werden opgehangen in een boom aan de Predikherenlei en door hun reflectie in het water zorgen ze voor een dubbel nachtbeeld. Het lichtkunstwerk Maeterlinck was één van de hoogtepunten van het lichtfestival Gent 2012. Het werk werd door de stad aangekocht en hangt er nu permanent, daar in die boom aan de Predikherenlei. Maar zowat een kwart van de 40 blauwe lampjes is al geruime tijd defect. En de info op de bijhorende grijze sokkel aan de brug valt nauwelijks op. Kan die niet zichtbaarder worden opgesteld?”

Cultuurschepen Sami Souguir wijst erop dat elk probleem of defect altijd kan gemeld worden via GentInfo. “We hebben intussen de opdracht gegeven om de nodige herstellingen uit te voeren aan de origami-vogels”, zegt hij. “We hebben trouwens ook opdracht gegeven tot onderhoud van de boom, zodat die het kunstwerk niet kan overwoekeren. Het infobord is een ander verhaal. Dat maakt deel uit van een reeks van een zeventigtal uniforme infoborden in de stad. We zullen bekijken of een andere locatie voor het bord mogelijk is.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.