“Alles wat je naakt doet is grappig hè”

Yuri verrast vol auditorium UFO met stunt zonder kleren

Een gortdroge les ‘Geschiedenis van het publiekrecht en de politiek’ werd op een wel heel bijzondere wijze opgefleurd. Yuri Debouvry liep poedelnaakt het auditorium door, langs de professor en via de trap weer weg. Hij werd beloond met een luid applaus... en een virale video.
Yuri Debouvry aan de gebouwen van het UFO waar hij zijn stunt uithaalde.
Wannes Nimmegeers Yuri Debouvry aan de gebouwen van het UFO waar hij zijn stunt uithaalde.

“De beste ideeën ontstaan terwijl je koffie drinkt en dat was in dit geval niet anders”, legt Yuri uit. “Het plan was om te doen alsof mijn kleren gepikt waren. We zouden zo over de Korenmarkt lopen en de reacties van de mensen filmen. Op weg naar daar kwamen we langs de unief en dat gooide het plan overhoop”, zegt Yuri.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De student grafisch ontwerp heeft al een lange lijst aan stunts en filmpjes op zijn naam. Onder de noemer The Monkey Diet filmt hij al meer dan een jaar de ene straffe stoot na de andere. Van de draak steken met feestende studenten in de Overpoort tot het virale filmpje over ‘de gefrustreerde fietser’. Toen reed Yuri in volle vaart met zijn fiets de Leie in ter hoogte van de Sint-Michielshelling.

“Voor die stunt in het UFO waren we echt zeer bang dat het mis zou lopen”, zegt Yuri. “Vooral mijn maat vreesde het ergste. Wat als de prof hem zou stoppen? Wat als ik daar dan plots bloot zou staan en niet meer weg kon? Maar uiteindelijk volgde een luid applaus na de stunt en dat was de bedoeling. Of ik vaak in mijn blootje rondloop? Ik probeer dat toch te houden voor speciale gelegenheden”, lacht hij. “Maar iets naakt doen is altijd makkelijk scoren. Alles wat je naakt doet is grappig hè.”

Het zou tof zijn mocht The Monkey Diet uitgroeien tot iets groots, maar ik hou nog iets achter de hand. Ik studeer voor grafisch vormgever

Yuri Debouvry

“De naam ‘The Monkey Diet’ slaat op de levenswijze van een aap: gewoon de aap uithangen dus en zeker niet te veel serieus doen. Het zou tof zijn als dit tot iets groots zou uitgroeien, maar ik hou nog iets achter de hand. Ik studeer voor grafisch vormgever. Nee, van die prof heb ik geen les. Dat zou ik ook niet durven”, zegt Yuri.

Ook nog eens kaal

En wat zegt het thuisfront van al die stunts? “Ik zal het dit weekend moeten horen, vrees ik, want dan ga ik nog eens naar huis. Ik heb sowieso nòg iets uit te leggen want ik ben sinds deze week ook kaal. Ik was op een feestje wat onnozel aan het doen met een tondeuse en heb het haar van een vriend voor een stuk weggeschoren. Die was daar niet blij mee en dus heb ik als goedmakertje mijn eigen haar afgeschoren. En ja, ook daar zijn beelden van. Misschien doen we daar ook nog wel iets mee”, lacht hij. 

Voor wie zelf ook ambities heeft om eens zot te doen, hebben de bloggers van The Monkey Diet zelfs een gezelschapsspel ontwikkeld. Wie wil winnen, moet gênante opdrachten uitvoeren zoals een dansje opvoeren voor een wildvreemde of iemand overtuigen om een onderbroek als cadeau te aanvaarden. Voor de durvers dus.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.