"Acteur schoot pistool af vlak bij mijn oor"

JONGE VROUW (26) LOOPT GEHOORSCHADE OP BIJ HALLOWEEN NIGHT BELLEWAERDE

Sofie Van der Cruysse (midden) amuseerde zich met haar vrienden tot een figurant losse flodders afvuurde vlak bij haar hoofd.
Alexander Haezebrouck Sofie Van der Cruysse (midden) amuseerde zich met haar vrienden tot een figurant losse flodders afvuurde vlak bij haar hoofd.
Een 26-jarige vrouw uit Gent liep permanente gehoorschade op nadat ze aanwezig was op de Halloween Night van Bellewaerde afgelopen vrijdag. "Een acteur schoot met een pistool vlak bij mijn oor", vertelt slachtoffer Sofie Van der Cruysse (26), die al een oorarts raadpleegde.

Sofie Van der Cruysse (26) uit Gent wou afgelopen vrijdagavond gaan griezelen tijdens de speciale Halloween Night in Bellewaerde. "Samen met enkele vrienden zijn we daar verkleed naar toe geweest", vertelt Sofie. Bellewaerde was die avond uitzonderlijk open tussen 18 en 23 uur. Die avond lopen 30 verklede acteurs rond met kettingzagen, ijzeren staven en geweren. Er zijn ook verschillende 'Scare Zones' ingericht. Toen Sofie en haar vrienden in de 'Death Village' gingen, liep het mis. "Daar liepen acteurs rond verkleed als cowboy-zombies die je doen schrikken", vertelt Sofie.

Sofie zoekt medeslachtoffers.
Alexander Haezebrouck Sofie zoekt medeslachtoffers.

Permanent

Eén van hen sprong plots tussen mij en mijn vriendin in en loste een schot met een geweer, wellicht met losse flodders. Helaas was het slechts op zo'n meter van mijn oor. Daarna had ik twee uur lang een piep in mijn oor en had ik ook pijn. De acteur zelf had oordopjes in, maar ik niet, hoewel ik er wel bij had. Ik deed ze aan toen ik bij de podia kwam. Vorig weekend ben ik naar mijn huisarts geweest. Hij verwees me door naar een oorspecialist. Dinsdag belde hij mij op om te zeggen dat ik meteen moest langs komen. Hij vertelde me dat ik permanente gehoorschade heb opgelopen. Voorlopig neem ik cortisone, maar het is niet zeker of dat ook effectief zal helpen. Tot vandaag hoor ik veel minder goed met mijn rechteroor. Dat lijkt verstopt te zitten en ik hoor ook de hoge tonen niet."

Verder onderzoek

Sofie dient voorlopig geen klacht in tegen Bellewaerde maar zoekt mensen die ook het slachtoffer zijn geworden van de acteur met de geweerschoten. "Die acteur schoot ook in het rond bij de attractie De Keverbaan", vertelt Sofie. "Heel veel mensen schreeuwden dat hun oren pijn deden en legden hun handen op hun oren. Ik kan niet het enige slachtoffer zijn."

Onbegrijpelijk

Bij Bellewaerde betreuren ze het voorval en onderzoeken ze de zaak. "We zijn inderdaad op de hoogte dat één van onze klanten gehoorschade heeft geleden", zegt woordvoerder Kristof Louagie. "We hebben haar uitgenodigd om langs te komen om de zaak verder te onderzoeken. We hechten enorm grote waarde aan de veiligheid van het park en we nemen altijd maatregelen om de veiligheid van de gasten te garanderen."


Sofie begrijpt niet hoe het kan dat een park dat de geluidsnormen controleert het voorval met het geweer niet heeft kunnen verhinderen.