Gent verwent pokémonjagers

VAN BOOTTOCHT IN KUIP OVER GEBAK TOT PIKACHUBURGER

In de Gentse binnenstad worden vanmiddag ergens tussen 3.000 en 6.000 pokémonjagers verwacht. Zij worden door een aantal handelszaken extra in de watten gelegd. Zo krijgen ze korting op de toeristenbootjes waar ze waterpokémon kunnen vangen. Ook enkele restaurants doen mee en er is zelfs Pokémongebak.

De mensen van Ad-venture willen morgen in de binnenstad 320 zogenaamde 'lures' uitzetten. Die zorgen ervoor dat de Pokémonfiguren massaal opduiken. Ruim 2.100 Pokemon Go-enthousiastelingen hebben al gemeld naar Gent te komen en nog eens 6.000 lieten via Facebook weten interesse te hebben in het evenement. Het zou wel eens druk kunnen worden dus.

Een aantal handelaars en grotere ketens zijn voor morgen mee op de Pokémonkar gesprongen. "Wie de naam van één van zijn Pokémon verandert in 'Watertoerist' mag voor 5 euro in plaats van 7 euro mee op de toeristenbootjes. Van daar kan je typische waterpokémon vangen", klinkt het bij Gent Watertoerist. "We vermoeden dat er heel veel mensen met een gsm in de hand op onze bootjes gaan zitten."

Ook zoetekauwen zijn goed af. Madam Bakster, de nieuwe ecologisch verantwoorde bakkerij in de Brabantdam, doet ook mee. "Ik heb een taart gebakken voor de winnaar van het evenement en er zijn ook Pokemongebakjes klaar. Ik bak enkel op bestelling dus kan ik moeilijk gebakjes voor iedereen maken, maar ik ben vast van plan om na het evenement Pokemongebakjes op te nemen in het assortiment", zegt Laura Verhulst.

Sfeerbeheerders

Daar blijft het niet bij. Wie in de Quick gaat eten, krijgt een korting afhankelijk van het niveau dat men in het spel behaald heeft. "De gemiddelde deelnemer heeft een niveau van 18, het maximum is 40. Dat is toch een aardige korting", zegt organisator Dries De Geyter. Bij Foley's Irish Pub op de Recolettenlei kunnen deelnemers dan weer een Pikachuburger bestellen, café Dulle Griet op de Vrijdagmarkt geeft 50% korting op trollenbier en in de Eskimo-store in de Langemunt is een chillzone voor pokémonjagers.

"Heel eerlijk, we kunnen zelf moeilijk inschatten hoeveel mensen naar ons event zullen komen. We hebben gezorgd dat er dertig sfeerbeheerders rondlopen en ook de politie is extra waakzaam. Indien zich problemen voordoen, zullen die snel aangepakt worden", belooft Dries.

Het grootse Gentse Pokémonevenement start om 13 uur. Er zijn vier hoofdkwartieren: Bar des Amis (Blauw), The Out (Rood), Foley's Irish Pub (geel) en Stadium Coupure (wit). Om 17 uur is er een slotevenement op de Korenlei.

Laura Verhulst van Madam Bakster heeft een taart gebakken voor de beste pokémonjager.
James Arthur Laura Verhulst van Madam Bakster heeft een taart gebakken voor de beste pokémonjager.
Rederij de Watertoerist biedt boottripjes voor 5 euro aan.
James Arthur Rederij de Watertoerist biedt boottripjes voor 5 euro aan.
REUTERS