Zwemmen en lenen in de bib wordt duurder voor (niet-)Genkenaren

zwemlessen voor kinderen kinderen waterveilig maken volgens de nieuwe leerlijn zwemmen Zwembad Genk
Mine Dalemans zwemlessen voor kinderen kinderen waterveilig maken volgens de nieuwe leerlijn zwemmen Zwembad Genk
Stad Genk gaat de tarieven van enkele diensten herzien. Eerder deze week kondigde het stadsbestuur naast 7,5 miljoen euro besparingen aan voor 7 miljoen euro naar extra middelen te moeten zoeken. Zo wordt zwemmen en een boek lenen in de bibliotheek duurder, en betalen niet-Genkenaren in verhouding meer.

Volgens schepen van Financiën Yilmaz Kurtal zijn sommige tarieven bijna ‘vooroorlogs’ te noemen. “Ik denk dan bijvoorbeeld aan sport of aan de bib”, verduidelijkt de schepen. “Hier hebben we sterk geïnvesteerd in een bijzonder sterk aanbod en in hypermoderne infrastructuur, waarvoor we geroemd worden in Limburg en ver daarbuiten. Als centrumstad met een regionale uitstraling bereiken we overigens ook heel wat niet-Genkenaren met ons ruime aanbod en diensten. We vinden het verdedigbaar om dan ook te gaan differentiëren en niet-Genkenaren iets meer te laten bijdragen voor hetzelfde aanbod.” De herziening van de tarieven van de beoogde diensten zou de stad naar schatting 0,4 miljoen euro moeten opleveren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.