Zware verkeersagressie in Genk, zeventiger dreigt met pepperspray en rijdt getuige omver

Pepperspray
Shutterstock Pepperspray
Op de Hasseltweg in Genk is donderdagvoormiddag een banaal ongeval uitgedraaid op zware verkeersagressie. Een 71-jarige man uit Zonhoven veroorzaakte een kop-staartaanrijding en pleegde vluchtmisdrijf. Een getuige probeerde de zeventiger tegen te houden, maar werd daarbij aangereden.

Het was rond 11.30 uur dat de stoppen van de man doorsloegen. Het was nochtans hij die achter op de wagen van een 31-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren reed. Zij raakte daarbij lichtgewond. Er ontstond een korte discussie waarop de man plots pepperspray bovenhaalde en ermee dreigde te spuiten.

Hij stapte weer in en probeerde weg te rijden. Een 26-jarige getuige zag alles gebeuren, probeerde de zeventiger te stoppen maar werd daarbij zelf aangereden. De aangereden bestuurster, een 31-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren, raakte door het ongeval lichtgewond. De bestuurder slaagde erin weg te rijden.

Politie CARMA kon de verdachte identificeren en in zijn woning aantreffen. De politie stelde PV’s op voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen, bedreigingen en het dragen van een verboden wapen. De man mocht na verhoor en de nodige aanzeggingen het commissariaat verlaten maar zal zich later nog voor de politierechtbank moeten verantwoorden. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Polutnik Ronald

  Normaal en ik zeg wel in een normaal land , zou deze bestuurder en misdadiger dadelijk drie maanden gevangenisstraf krijgen . Maar in België met deze Justitie zal dit nooit of te nooit gebeuren .

 • Peggie Van Audenhove

  Rijbewijs wordt voor amper 15 dagen ingetrokken voor zo'n zware feiten? Het zou levenslang moeten ingetrokken worden. Zo'n gewelddadig man die ze duidelijk niet meer allemaal op een rij heeft zou nooit meer achter het stuur mogen kruipen! Het is niet zo dat hij zijn rijbewijs nog nodig heeft om te gaan werken, de man is met pensioen en beantwoordt perfect aan het cliché dat deze groep van mensen altijd gehaast zijn en 'geen tijd hebben'.

 • Jurgen Devries

  Peter Jan sens een kant van het verhaal? Welke kant kan er nog zijn? Hij is op die vrouw achterin gereden dus sowieso in fout. Blijven staan je excuseren en wachten op de politie dat is de juiste handelswijze. Peperspray bovenhalen en vluchten de verkeerde. Tegenwoordig voelt iedereen zich nogal snel begreigd en vind daarom dat alles mag

 • Piet Deroover

  't is me daar precies een boeltje in Genk. We leren het van de beste...

 • Peter Janssen

  Weer maar een ene kant van het verhaal...waardoor voelde een bejaarde 71-jarige zich bedreigd dat hij zich met pepperspray wou verdedigen?Daarover wordt gezwegen en is nochtans cruciaal om een mening te kunnen vormen.En in Houthalen rijden er nogal wat respectloze en agressieve bestuurd(st)ers rond die wel wat anders in de auto hebben liggen dan pepperspray.