Zo’n 10.000 supporters van Racing geven
hun kampioenen een onvergetelijke avond

Genk Kampioen!

De spelers komen aan in Genk, en ze worden met veel gezangen en een oorverdovend gejuich en handgeklap als helden ontvangen.
Karolien Coenen Genk Kampioen! De spelers komen aan in Genk, en ze worden met veel gezangen en een oorverdovend gejuich en handgeklap als helden ontvangen.
De apotheose van het feest op het stadsplein was de intrede van de spelers, trainers en bestuur van de kersverse maar verdiende landskampioen 2018-2019: Racing Genk! Toen de spelers op het podium klommen met coach Philip Clement en kapitein van de ploeg Leandro Trossard op kop barste het feest pas goed los. Waren enkele uren eerder om en bij de 7000 supporters komen opdagen om de titelmatch op scherm te volgen dan groeide dat blauw-wit legioen met de hulde aan de spelers nog aan met een kleine 3.000. Uit 10.000 kelen, onder wie heel wat hese stemmen, klonken spontaan vreugdegezangen die menigmaal de decibelmeter tilt deden slaan.

Het voorbeeld

 De spelers gaven het voorbeeld en zweepten de fans op met “kampioenen olé, olé” en “Forza Racing”. Dat schreeuwden ze hard maar de 10.000 uitzinnige supporters deden niet onder voor hun helden die hen de titel geschonken hebben. De laatsten kregen er niet genoeg van. Ze raakten niet vermoeid en lieten de sjaals in het rond draaien. Wat een onvergetelijk zicht! De intrede van de spelers ging ook gepaard met heel wat Bengaals vuurwerk dat werd afgestoken.  Naar het voorbeeld van de rugbyspelers van Nieuw- Zeeland galmden oerkreten en een hels maar harmonieus handgeklap van de supporters over het stadsplein. De spelers lieten zich niet kennen in het feestgedruis. Ze dansten, sprongen op en neer en zongen de ziel uit hun lijf. Een fantastisch beeld dat bij veel fans lang in het geheugen zal opgeslagen blijven. Patje Krimson en Lauredana pookten de supporters nog extra op door hét legendarisch voetballied “We are the champions” aan te heffen. De song werd oorverdovend meegezongen door de 10.000 aanwezige supporters van Racing Genk. “Een historische avond voor Genk, de Genkenaren en iedereen die KRC in z’n hart draagt”, liet burgemeester Wim Dries, die al een shirt met daarop Racing Genk kampioen droeg, zich ontvallen. “Kotom, een 16 mei om nooit te vergeten.”

Genk Kampioen!

De supporters reageerden euforisch op de komst van de spelers die zichzelf niet onbetuigd lieten in het titelfeest.
Karolien Coenen Genk Kampioen! De supporters reageerden euforisch op de komst van de spelers die zichzelf niet onbetuigd lieten in het titelfeest.
Genk Kampioen!

Een zee van blauw-witte sjaals kleurden het stadsplein toen de spelers op het podium klommen.
Karolien Coenen Genk Kampioen! Een zee van blauw-witte sjaals kleurden het stadsplein toen de spelers op het podium klommen.
Genk Kampioen!

De spelers lieten zich evenals de supporters helemaal gaan in het feestgedruis.
Karolien Coenen Genk Kampioen! De spelers lieten zich evenals de supporters helemaal gaan in het feestgedruis.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.