Warme William is er voor kwetsbare jongeren

Warme William moet helpen om het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren te verbeteren.
Foto Mine Dalemans Warme William moet helpen om het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren te verbeteren.
De komende weken kan je bij scholen, huizen van het kind en jeugdverenigingen Warme William zien verschijnen. Met die mascotte wil Genk het geestelijk welbevinden bij kinderen en jongeren in de stad verbeteren.

"We willen hun veerkracht verhogen zodat ze beter gewapend in het leven staan", vertelt Eva Helmer van het Lokaal Gezondheids Overleg dat mee het project heeft voorbereid. "Hen laten genieten genieten van leuke dingen is belangrijk om zich goed te voelen."


Na een oplijsting van wat al bestaat voor het opkrikken van het welbevinden, deden stad en OCMW een bevraging. Hieruit werden 10 prioriteiten gehaald die de basis vormen van een actieplan.


Zo worden kwestbare jongeren ondersteund tijdens hun zoektocht naar werk, wordt er geluisterd naar jongeren en krijgen ze extra aandacht voor hun emotionele en sociale vaardigheden. Het daaruit volgend actieplan omvat bestaande en nieuwe initiatieven, zoals een moodwall waar jongeren hun gevoelens op buttons zetten of een poppenspel voor kleuters, dat dient ter ondersteuning van hun emotionele ontwikkeling.


(LXB)