Wandelclub ‘De Wandelaar’ is mede-organisator van Nationale Wandeldag in Thorpark

De 43ste editie van de Nationale Wandel- en Fietsdag vindt dit jaar plaats rond het Thorpark van Genk.
Mine Dalemans De 43ste editie van de Nationale Wandel- en Fietsdag vindt dit jaar plaats rond het Thorpark van Genk.
‘De Wandelaar’, misschien wel de kleinste wandelclub van Vlaanderen, is mede-organisator van de 43ste editie van de Nationale Wandel- en Fietsdag die dit jaar plaatsvindt rond het Thorpark van Genk. “We bereiden zelf het hele parcours voor”, zegt voorzitter van ‘De Wandelaar’ Marc Thijs. “De fietsroutes zijn uitgeprobeerd, nu moeten we nog een aantal routes wandelen.”

De Nationale Fiets- en Wandeldag is een initiatief van Gezinssport Vlaanderen en is in september al aan zijn 43ste editie toe. Ook ‘VWB Zutendaal’ en de provinciale werkgroep Limburg zitten dit jaar mee in de organisatie. “Als Genkenaar vind ik de keuze voor Thorpark als decor voor de fiets- en wandeldag natuurlijk een schitterend idee. Thorpark is heel mooi. De wandeling begint op vierhonderd meter daar vandaan, in Zaal ‘De Kring’ op de Duinlaan. Tijdens de wandeling ontdek je het mijnverleden van de stad en voor de grootste sportievelingen is er een prachtig zicht op de top van de mijnterril. Er zijn trouwens geen excuses om niet mee te wandelen: we hebben routes van verschillende afstanden: 4 - 5,6 - 9,2 - 14,4 - 17,6 km. En we voorzien zelfs een verharde wandeling voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.”

Aanwinst Nationaal Park Hoge Kempen

Ook An De Ceuster, verantwoordelijke clubondersteuning Gezinssport Vlaanderen, is enthousiast over de locatie van dit jaar. “In oktober 2017 opende het Thorpark in Genk, een aanwinst voor het Nationaal Park Hoge Kempen. De voormalige steenkoolmijn van Waterschei dient als uitvalsbasis. Je kan er wandelen in dennenbossen, er is een landduin en er zijn heidevelden en de overgebleven mijnsteenbergen.”

De fietsknooppunten voeren de fietsers op vier verschillende fietsafstanden (29 - 44 - 69 - 90 km) langs hoogtepunten in de omgeving van Genk. Zo kan je bijvoorbeeld naar Zonhoven om te fietsen door het water, een unieke beleving. Je kan ook het treintje van As bezoeken, of de bekende site van C-mine ontdekken.

Praktische info

Startplaats: Zaal ‘De Kring’, Duinenlaan 4, 3600 Genk.

Startuur: tussen 8 en 14 uur (tot 12 uur voor de langste wandel- en fietsafstand).

Deelnameprijs: leden van Gezinssport Vlaanderen en Gezinsbond betalen 1 euro, niet-leden 1,50 euro.

Gpx-tracks: van de fietstochten zullen gpx-tracks aan de start beschikbaar zijn. De gekozen route wordt gratis opgeladen indien je in het bezit bent van een gps-toestel en een datakabel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.