Vurige Vijvers in het stadspark lokt ene ‘ooh’ en ‘wauw’ na de andere

Feeëriek verlicht stadspark op Vurige Vijvers anno 2018.
TONY VAN GALEN Feeëriek verlicht stadspark op Vurige Vijvers anno 2018.
Gelukkig geen wind en regen woensdag op de tweede van vier avonden van Vurige Vijvers, een licht- en vuurspektakel op en langs de vijvers in Park Molenvijvers. Kortom, in tegenstelling tot dinsdagavond toen de burgemeester door felle windstoten de open air show moest afgelasten, waren de weergoden de organisatie van Vurige Vijvers wel gunstig gezind. “Een ideaal moment om licht te brengen in deze donkere avonden”, hoorden we bij meerdere wandelaars onder wie heel wat gezinnen met kinderen.

Verwondering

Duizenden bezoekers kuierden door een feeëriek verlicht stadspark. Ze volgden een licht- en vuurparcours van goed anderhalve kilometer. Ze waren vol bewondering - we hoorden wauw of de oh’s van verwondering roepen - van de 30 installaties op en langs het water. Tot de verbeelding spraken de lichtgevende lelies op het water en de paddenstoelen die zo werden belicht dat ze als het ware uit de grond opschoten. Het grote bloemenveld viel op door de lichtschakeringen zodat een kleurrijk bloemtapijt ontstond. Ondertussen knalden vuurballen boven het water uit elkaar. Vuurmeesters deden allerlei kunsten met fakkels. Bomen in waren mooi uitgelicht. Meer nog, de belichting was zo afgestemd dat je de bomen in kleur weerspiegeld zag in het water. Midden het traject konden bezoekers genieten van een hapje en drankje van de plaatselijke horeca in een groot vuurdorp met foodtrucks. 

Vuurmeester brengen toeschouwers in vervoering met hun kunsten met fakkels.
TONY VAN GALEN Vuurmeester brengen toeschouwers in vervoering met hun kunsten met fakkels.
Er hing een sprookjesachtige sfeer in het verlichte stadspark Molenvijvers.
TONY VAN GALEN Er hing een sprookjesachtige sfeer in het verlichte stadspark Molenvijvers.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.