Voorpost voert actie tegen komst Islamschool

Politie filmt actieleden en start onderzoek

Voorpost voert actie tegen komst Islamschool in Genk.
BELGAONTHESPOT Voorpost voert actie tegen komst Islamschool in Genk.
Een dertigtal aanhangers van de nationalistische organisatie Voorpost heeft zaterdagmiddag met een verboden manifestatie geprotesteerd tegen de mogelijke komst van een Islamitische school in Genk. De actie werd afgesloten met een het afsteken van enkele vuurpijlen op het Sint-Martinusplein. De manifestatie was niet aangevraagd.

"Het is de zoveelste stap op het vlak van islamisering. Na Halal-maaltijden en nieuwe moskeëen is dit de zoveelste knieval van onze overheid", zo liet woordvoerder Nick Van Mirghem van Voorpost weten." Er moet onmiddellijk een halt aan de Iilamisering worden geroepen en de grenzen moeten liever vandaag dan morgen gesloten worden."

Niet iedereen eens

Tijdens de protestactie werden borden meegedragen en flyers uitgedeeld met de tekst 'Stop Islamisering nu' en 'Geen Islamschool in Vlaanderen'. Heel wat winkelende Genkenaren lieten duidelijk blijken dat ze het niet eens waren met de boodschap van de actievoerders.

Wim Dries boos

Burgemeester Wim Dries kreeg heel wat vragen over de plotse actie van Voorpost. "Zij trokken rond 13.30 uur met een 30-tal personen luid roepend door het centrum en eindigden hun actie met het afsteken van Bengaals vuur op het Stadsplein", zegt hij. "De politie was met meerdere ploegen ter plaatse om escalatie te vermijden. Ze hebben het hele gebeuren ook gefilmd voor verder onderzoek en zullen waar mogelijk verbaliseren." 

Dertig leden van Voorpost werden door de politie gefilmd.  Een onderzoek is gestart.
BELGAONTHESPOT Dertig leden van Voorpost werden door de politie gefilmd. Een onderzoek is gestart.

Dries keurt dit soort acties af. "Ik betreur het dat deze groep een gezellige koopdag misbruikt om onrust te komen stoken in onze stad."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.