Voetbal moet toerisme boosten

STVV, KRC GENK EN TOERISME LIMBURG LANCEREN VOETBAL PLUS-PAKKET

Johan Grauwels, Marieke Höfte, Igor Philtjens en Peter Croonen slaan de handen in elkaar.
Foto Bart Borgerhoff Johan Grauwels, Marieke Höfte, Igor Philtjens en Peter Croonen slaan de handen in elkaar.
STVV, KRC Genk en Toerisme Limburg slaan de handen in elkaar voor een uniek project. Zo kunnen Club Brugge-supporters die een ticket kopen om een wedstrijd van STVV of Racing Genk bij te wonen op de dag van de wedstrijd of erna beide steden bezoeken of genieten van toeristische attracties elders in de provincie. "Hiermee spreken we een volledig nieuw publiek aan", zegt Igor Philtjens van Toerisme Limburg.

Als volkssport kan voetbal ook een meerwaarde betekenen voor het toerisme. Vanaf begin volgende maand kan het gloednieuwe concept voor het eerst uitgetest worden met een zogenaamd Voetbal Plus-pakket. "Met zo'n ticket kan de supporter, alleen of met z'n gezin, een overnachting boeken in een hotel of er een restaurantbezoek aan breien", licht Philtjens toe. Ook een rondleiding in de stad is mogelijk. En daar blijft het niet bij. "Wie naar Sint-Truiden afzakt voor een match kan zijn verlengd verblijf combineren met een uitstap naar Staaien of de Luminus Arena, de stadions van de Kanaries en KRC Genk, want ook die clubs dragen mee bij tot de identiteit van de regio."


De Limburgse eerste klasseclubs, Voka en Toerisme Limburg hebben het idee om de sport te gebruiken als hefboom voor het toerisme gehaald uit het buitenland. Grote clubs zoals Atletico Madrid en FC Barcelona koppelen voetbal al langer aan toerisme. Tijdens het seizoen trekken ze toeristen aan van ver buiten Madrid of Barcelona. STVV en KRC Genk slaan in navolging daarvan de handen in elkaar en bieden combinatietickets aan. "Het kost elke supporter naargelang het hotel dat hij boekt voor een overnachting 245 of 295 euro", legt Stefan Poelmans, commercieel- manager van KRC Genk, uit. "Daarin zit het ticket voor de match alsook het hotel, plus een diner met vier gangen. De supporter krijgt voor één match een business-seat en hij volgt de match vanuit een loge."

Totaalervaring

Marieke Höfte en Peter Croonen, de respectievelijke voorzitters van STVV en KRC Genk, geloven in het initiatief. "Door de combinatie krijgen de supporters een totaalervaring aangeboden, met meer comfort en extra beleving. Na de match verblijven ze in een hotel waar ze ook nog voor een Limburg-pakket kunnen kiezen dat hen de kans biedt om Limburg verder te ontdekken", stelt Peter Croonen. Marieke Höfte spreekt van een mooi initiatief. "Onze club ondersteunt dat vanzelfsprekend", liet ze horen. Dat we in onze provincie twee eerste klasseclubs hebben is een publiekstrekker die we moeten uitspelen. We hebben alle troeven in handen om de voetbalfans eens extra in de watten te leggen." Volgens Voka, ook partner in het project, maakt de samenwerking tussen de twee clubs van Limburg een sterk merk. "Voetbal kan een motor zijn voor de economie", besluit Johan Grauwels, gedelegeerd bestuurder van Voka-Limburg.