Vijf agenten gewond bij bestorming voetbalveld na galamatch KRC Genk

Na het laatste fluitsignaal van de galawedstrijd KRC Genk – Standard Luik bestormden honderden Genk-fans het grasveld. Tientallen supporters begaven zich meteen in de richting van de bezoekersvakken om de Standard-fans te provoceren wat leidde tot confrontaties.

De ordediensten moesten tussenkomen om beide supportersgroepen te scheiden en verdere confrontaties tegen te gaan. Er ontstond duw- en trekwerk omdat de supporters de politiebarrière wilden doorbreken. Ook werd er door beide supportersgroepen met allerlei voorwerpen gegooid.

In het tumult zijn vijf politiemensen licht gekwetst geraakt. Het gaat om twee medewerkers van de zone Carma, een medewerker van een externe politiezone en twee aspiranten van de politieschool. Politie CARMA analyseert momenteel camerabeelden van het incident om de relschoppers te identificeren. De PV’s worden overgemaakt aan de bevoegde instanties.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Denis Van den broeck

  Die van standaard doen ooit niks zeker !!!!

 • Guy Van Severen

  Oei ! Was dit een feest in Genk ! Straffen zoals alle andere ploegen !

 • Norbert Deploige

  Frans Vermeylen.........wie zegt dat het Genk supporters zijn? Herken jij iemand? Van dat uitschot vind je bij elke club. Iemand die zo rondloopt met bivakmuts of sjaal .......oppakken en opsluiten. Ook als er op dat ogenblik niets aan de hand is.

 • Peeters Freddy

  Dat zal dan 10000euro boete zijn hé.

 • Rudi Bollaerts

  Heel stoer om je gezicht te verbergen ,als je zoiets wil doen heb dan de ballen en ga er zo op af maar zo vals zijn jullie ,hopelijk vind men ze en levenslange stadionverbod .