Veel juwelen gestolen na ramkraak in Genk, daders droegen witte overalls en zwarte maskers: “In één vingerknip is alle harde werk verpest”

Er wordt puin geruimd.
Greet Hendrix Er wordt puin geruimd.
Op de Hoevenzavellaan in Genk hebben dieven in de nacht van dinsdag op woensdag een ramkraak gepleegd bij een juwelier. Er werden heel wat juwelen buitgemaakt. De auto van de ramkrakers vatte vuur bij het inrijden van de etalage. “We werken keihard en in één vingerknip is alles weg", zucht uitbater Murat Eren.

Het was rond 3.45 uur dat enkele verdachten met een gestolen Seat tegen de vitrine van een juwelierszaak knalden in de Hoevezavellaan in Genk. De vitrine en de inboedel aan de voorzijde van de zaak raakten zwaar beschadigd. De verdachten slaagden erin een grote hoeveelheid juwelen mee te nemen. 

We werken dag en nacht en het kan binnen een minuut volledig verpest worden

Eigenaar Murat Eren

De auto vatte vuur en werd door de ramkrakers brandend achtergelaten. Ze vluchtten te voet weg in de richting van de Risstraat. De verdachten zouden gekleed zijn in witte overalls met zwarte maskers.

Enorme ravage

Eigenaar Murat Eren uit Heusden-Zolder nam de zaak een jaar geleden. “Rond half vier werd ik door de alarmcentrale gewekt. Toen ik aankwam, zag ik plots allemaal brandweer en politie", vertelt hij.

“Ja, de ravage is enorm. Ik denk toch dat mijn volledige etalage weg is. We gaan zien wat de experts zeggen, hoe groot de schade exact is. Ik weet nog niet om hoeveel buit het exact gaat, maar ik vertrouw op de politiediensten.”

Hard werken

Murat is vooral teleurgesteld. “Wij werken heel hard. Iedere handelaar werkt dag en nacht voor zijn brood. En het kan zo binnen een minuut volledig verpest worden en plots naar nul worden herleid. Ik hoop dat ze er werk van maken en dat ze de daders kunnen pakken.”

Meerdere politieteams van Politie CARMA snelden ter plaatse, maar de verdachten konden niet meer aangetroffen worden. Brandweer Oost-Limburg kwam ter plaatse om het voertuig te blussen. De volledige voorzijde en de linkerflank van het voertuig zijn uitgebrand. Het gerechtelijk labo voerde een sporenonderzoek uit en de federale gerechtelijke politie van Hasselt voert verder onderzoek naar de verdachten.

De ravage is enorm.
RV De ravage is enorm.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tina Colpaert

    S nachts worden juwelen toch uit de etalage gehaald en in kluis gestopt na sluitingstijd?

  • Lennert Van Betten

    Is toch verzekerd.