Twee jonge meisjes beroven bejaarden van juwelen met list

De feiten gebeurden in de Albrecht Rodenbachlaan (links). Rechts kan je doorwandelen naar de Goudstraat.
Google De feiten gebeurden in de Albrecht Rodenbachlaan (links). Rechts kan je doorwandelen naar de Goudstraat.
Twee vrouwen van in de zeventig en tachtig zijn woensdagavond beroofd van hun juwelen door twee jonge dames via een list. Dat gebeurde in Termien bij Genk. De politie spoort de verdachten op.

Woensdagavond rond 18 uur belden twee meisjes aan bij een woning in de Albrecht Rodenbachlaan in Genk. De bewoonster, een vrouw in de zeventig, opende de deur en de meisjes gingen meteen naar binnen. Een van de meisjes gaf de bewoonster een knuffel en nam haar mee naar de woonkamer. 

“De dames wilden graag een pakje achterlaten voor een van de buren die op dat moment niet thuis was”, legt de politie uit. “Ze bleven ongeveer 15 minuten in de woning en vertrokken dan plots. Het pakje namen ze weer mee. Enkele uren later merkte de vrouw op dat er geld en juwelen gestolen waren uit het nachtkastje.”

Geschenkmand

In de Goudstraat in Genk gebeurde een half uur later hetzelfde bij tachtigers, vermoedelijk weer door de twee meisjes.  De bewoner werd buiten door ze aangesproken. Ze vroegen naar een zekere Evelien, aan wie ze een geschenkmand wilden overhandigen. Daarop gingen ze samen de woning binnen. Van zodra de meisjes weer weg waren met geschenkmand, stelden de bewoners vast dat een portefeuille en een huissleutel verdwenen waren.

Alert zijn

De politie is op zoek naar de verdachten en waarschuwt voor onbekende personen die met een list in woningen trachten binnen te dringen. Wees alert als er onbekenden voor de deur staan en laat hen niet zomaar binnen. Merk je iets verdachts op of vertrouw je de situatie niet? Neem dan meteen contact op met de politie via het nummer 101.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.