Supporters Racing Genk bereiden zich voor op groot feest: “100 T-shirts voor overwinning zijn al besteld”

Dat Racing Genk de landstitel zal winnen tegen Club Brugge, willen ze bij het bestuur, de trainers en de spelers van de club niet gezegd hebben. Bij de supportersclubs - KRC Genk telt er 31 - weten ze dan weer geen blijf met hun enthousiasme en worden er nu al druk voorbereidingen getroffen voor het grote feest dit weekend. “Ik kan de titel maar niet uit m’n hoofd zetten”, reageert Paul Mirtic, de voorzitter van fanclub Racing 90 uit Helchteren.

Bij Racing 90 uit Helchteren worden al volop voorbereidingen getroffen voor het feest dit weekend. De brouwer en de deejay liggen al vast.
Karolien Coenen Bij Racing 90 uit Helchteren worden al volop voorbereidingen getroffen voor het feest dit weekend. De brouwer en de deejay liggen al vast.

“Vergelijk het met een deuntje dat in je hoofd zit als je ‘s morgens opstaat en dat je de hele dag achtervolgt. Je raakt het niet kwijt. Zo voel ik me nu”, laat hij horen. “Zelf ben ik nog voorzichtig: de bloemen worden pas aan de meet gegeven! Toch geloven de meeste leden van de club in de titel: we staan al héél het seizoen aan de leiding, en in de play-off spelen we de pannen van het dak. Wat houdt ons nog van de titel? Zo redeneren ze.”

Een feest

 Toch laat Paul Mirtic niks aan het toeval over. Hij is al druk bezig met het voorbereiden van een groot feest.  Waar is dat feestje? “Hier, pal tegenover ons clublokaal, zetten we een grote tent recht”, zegt Paul Mirtic. “Ik heb er al een optie op genomen. De brouwer is vastgelegd. Hoeveel vaten? Dat is nog niet aan hem doorgegeven. Maar hij kan  snel leveren, hij woont op loopafstand van ons lokaal. De dj voor het feest ligt vast. Mochten we zondag niet winnen dan is het geen probleem om al het materiaal af te zeggen. Met de politie hebben we afgesproken om de weg aan ons clubhuis af te sluiten voor het verkeer.” Paul gaat nog een stap verder. “Ik heb al 100 T-shirts besteld die we klaarmaken voor het geval we kampioen worden. Daar gaan vier sterren op staan, alsook het logo van KRC en Racing 90”, licht hij toe.

Zenuwen

“De zenuwen beginnen al wat op te spelen. Momenteel is het nog een gezonde stress”, horen we bij Mark Mentens, de voorzitter van The blue Stars uit Schulen. “We zijn niet terughoudend over de titelambities. Genk is de ploeg die het beste speelt.” Rudi Driesen, de voorzitter van fanclub De Ploegtrekkers uit Diepenbeek, is druk in de weer om bussen te regelen voor de verplaatsing naar Brugge. Vooral zit hij ermee dat hij veel supporters moet teleurstellen. “Ik kan maar 51 tickets bemachtigen, maar er zijn wel 118 gegadigden. Jammer dat ik velen geen kaartje kan geven.” Over de titel is hij duidelijk: “Je weet nooit hoe het afloopt, maar eigenlijk kunnen niet meer naast de titel grijpen.Ik ga me nu nog niet druk maken om de match, dat doe ik zondag wel. Een paar leden in de club zijn nu al opgefokt. Bij hen gaat het maar om één zaak: de titel!”  Fanclub De Blauwe Arend uit Beringen stelt zich afwachtend op. Zij hebben geen feest gepland. “We hebben nog niks voorbereid, we zetten de champagne wel koud als we kampioen worden”, klinkt het bij Marnick Kaerts, de voorzitter van de Blauwe Arend.  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.