Supporters laten plastic troep van
ruim vier ton achter op stadsplein

Opruimactie in het centrum van Genk en op het Stadsplein nadat Racing Genk landskampioen werd.
Benoit De Freine Opruimactie in het centrum van Genk en op het Stadsplein nadat Racing Genk landskampioen werd.
De mannen van de dienst reiniging vierden donderdagavond nog mee de vierde landstitel van Racing Genk. Na een korte nacht en met kleine oogjes stonden ze vrijdagochtend alweer paraat om de troep die de 10.000 supporters achterlieten op het stadsplein op te ruimen. 

Haast elke centimeter van het het stadsplein lag vrijdagochtend bezaaid met lege blikjes bier en frietbakjes. “Twee uur hadden we nodig om het plein weer schoon te krijgen”, vertelt Tim Lenaerts, van de dienst reiniging en groen van de stad Genk. “Zondag haalden we een kleine vier ton licht afval op. Op het eerste kampioenenfeest alleen al komen we aan vier en een half ton, en de hoeveelheid plastic en karton zal zaterdagmorgen weer in de buurt liggen van de voorbije dagen. Geld hebben we niet gevonden, alleen lege portefeuilles. We vonden vanochtend ook een schoen en een slof en lege pijlen waarmee Bengaals vuur en rookbommen werden afgestoken.”

Afval hoort bij feest

Een ploeg van de dienst reiniging deed een ronde in de binnenstad om alle vuilnisbakken te ledigen. Een vuilniskar haalde de containers met afval. “We zetten ook enkele mannen in die afval opruimen op plekken waar de borstelvegers niet kunnen komen.”

 Wouter is één van de mannen van de reinigingsploeg. “Ik heb hooguit vier uurtjes in mijn bed gelegen”, laat hij horen. “Ik vind het niet erg om het afval op te ruimen en de stad schoon te maken. Afval hoort nu eenmaal bij een groot feest.”

Een kleine en twee grote borstelwagens vegen het stadsplein weer schoon.
Benoit De Freine Een kleine en twee grote borstelwagens vegen het stadsplein weer schoon.
Feesten als de beesten nu Racing kampioen is geworden maar de feestvierders laten ook een berg afval achter, goed voor ruim vier ton plastic en karton.
Benoit De Freine Feesten als de beesten nu Racing kampioen is geworden maar de feestvierders laten ook een berg afval achter, goed voor ruim vier ton plastic en karton.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.