Steeds meer ouders kunnen schoolrekening niet betalen

Steeds meer ouders kunnen de schoolrekeningen van hun kinderen niet meer betalen. Ook in Genk stijgt het aantal.
ANP XTRA Steeds meer ouders kunnen de schoolrekeningen van hun kinderen niet meer betalen. Ook in Genk stijgt het aantal.
Volgens de stadsmonitor zou zo’n 7 procent van de ouders in Genk problemen hebben om de schoolrekeningen te betalen. “Vooral Genk-Zuid, Kolderbos, Langerlo en Genk-Oost scoren hierbij het hoogst”, aldus Gaby Colebunders, de éénmansfractie van de PVDA in de gemeenteraad van Genk.

“Op basis van een rondvraag stellen we vast dat zowel basis- als middelbare scholen in Genk recent met een lichte stijging van het aantal onbetaalde facturen geconfronteerd worden”, zegt burgemeester Wim Dries (CD&V). “Veel scholen proberen een sociaal beleid te voeren zodat er geen incassobureaus onder de arm genomen moeten worden. Scholen laten weten enkel in uiterste gevallen zulke bureaus in te schakelen.”

Om een volwaardige participatie aan de vrije tijd te bevorderen voor kinderen uit kansarme gezinnen wordt gebruik gemaakt van het zogenaamde cultuurfonds. “Het OCMW komt maximaal met 300 euro per persoon en per jaar tussen. Het aantal aanvragen om beroep te doen op het fonds zit de laatste jaren in stijgende lijn. Met de tussenkomt worden onder andere schooluitstappen, de aankoop van een laptop, deelname aan bos- en sneeuwklassen gefinancierd”, zegt Wim Dries.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.