Startschot BeGenkers 2.0 voor jonge ondernemers

Inti Valderas is één van de BeGenkers die een eigen zaak hebben opgestart. Hij ontwerpt websites, logo’s en huisstijlen van bedrijven en organisaties.
Xavier Lenaers Inti Valderas is één van de BeGenkers die een eigen zaak hebben opgestart. Hij ontwerpt websites, logo’s en huisstijlen van bedrijven en organisaties.
Jongeren die zin hebben om te ondernemen, konden dinsdagavond in Thor Central terecht. Daar vond de kick-off plaats van de derde editie van de BeGenkers. 

De stad helpt de jongelingen op weg om een eigen zaak op te starten. De stad werkt voor dit project samen met de Luca School of Arts en UCLL, twee hogescholen in Genk en Hasselt. Het thema van dit jaar: de BeGenkers 2.0. “We gaan nu voor een update”, vertelt schepen van Jeugd Toon Vandeurzen (CD&V). “En we geven voor het eerst sinds het ontstaan van de BeGenkers jongeren vanaf 16 de kans mee in het project te stappen.”

Uitbreiding

Iedereen kan van 16 tot 25 jaar meedoen. “We breiden het project ook uit want de jongeren kunnen zowel in het voorjaar als in het najaar workshops volgen onder begeleiding van coaches en experts. Bij de BeGenkers kunnen jongeren een goed idee uitwerken tot een concept dat kan leiden tot een start-up”, zegt Ton Vandeurzen. “Later in het jaar voorzien we bij de partners die mede de BeGekers mogelijk maken contacthubs. Hier kunnen jongeren met al hun vragen terecht en worden ze begeleid bij de ontwikkeling van hun ideeën.”

 Op de startavond van de BeGenkers 2.0 kwamen inspirerende sprekers aan het woord. Een hen was Inti Valdera’s (21), een leraar en een jonge ondernemer. Hij was 17 jaar toen hij zijn bedrijfje ‘Valderas’ boven de doopvont hield. “Ik ontwerp website, logo’s en huisstijlen voor bedrijven”, licht de jonge zaakvoerder toe. “Het was een start met vallen en opstaan. Iedereen verklaarde me gek om zo jong met een eigen zaak te beginnen. Maar ik heb doorgezet en  nu draait de zaak goed.” 

Meer info over het ondernemersproject voor jongeren vind je op www.debegenkers.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.