Stad geeft jongeren méér
kansen op projectsubsidie

Jongerenorganisaties zoals jeugdbewegingen en anderen kunnen bij de stad een subsidie bekomen als ze voor de dag komen met een nieuw project. Op de jongste gemeenteraad werd het reglement hiervoor vereenvoudigd en opnieuw geformuleerd. 

“Om de subsidies meer kenbaar te maken, hebben we de projectsubsidies een naam gegeven”, licht schepen van Jeugd Anniek Nagels toe. ‘Doema’ is die naam. Wat staat voor ‘doe maar’. Hetgeen niet toevallig is, gezien veel mogelijk is met de projectsubsidie.

Naast culturele en artistieke activiteiten komen ook toonmomenten of het maken van een film in aanmerking voor de subsidie. Dat laat de jeugdschepen weten. “Groepen van drie kinderen en jongeren tussen de 6 en 30 jaar, onder wie één meerderjarige en minimaal de helft Genkenaar, kunnen een aanvraag indienden”, legt Nagels uit. Later pakt de stad uit met een campagne om jongeren aan te sporen een subsidieaanvraag in te dienen. De jongeren kunnen op een bedrag van maximaal 3.000 euro aanspraak maken. Nieuw is ook dat een adviescommissie zich zal buigen over de aanvragen. Die zal bestaan uit individuele jongeren, vertegenwoordigers van jeugdorganisaties, een afvaardiging van de jeugdraad en andere experten uit het socio- culturele landschap.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.