Stad bouwt kunstencentrum op creatieve hotspot C-mine

Schepen van cultuur Anniek Nagels kondigt de bouw van een kunstatelier op C Mine aan.
TONY VAN GALEN Schepen van cultuur Anniek Nagels kondigt de bouw van een kunstatelier op C Mine aan.
Op de laatste gemeenteraad van deze legislatuur werd groen licht gegeven voor de uitbouw van een nieuwe artistieke werkplaats op C-mine. Waar die precies moet komen, is wel nog niet duidelijk.

Concreet zullen twee kunstorganisaties zich in het atelier vestigen. Het gaat om het FLACC, een organisatie van beeldende kunstenaars die nu nog een onderkomen hebben in Casino Modern in Waterschei. En om het CIAP, een organisatie voor actuele kunst. 

De bouw van het atelier kan voorts rekenen op  een infrastructuurtoelage van 1,5 miljoen euro, op tafel gelegd door Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld). “De dynamiek van CIAP, de standvastigheid van FLACC en de uitstraling van C-mine vormen een sterke match”, aldus Gatz. “Bovendien sluit de nieuwbouw mooi aan bij onze ambitie van het Cultuurplan Limburg.”

De totale kostprijs van de nieuwbouw bedraagt 3,2 miljoen euro. FLACC brengt zo’n 300.000 euro in, CIAP 500.000 euro. De stad Genk legt zelf ook nog eens 1,1 miljoen euro bij. “Met de bouw van het atelier laten we zien dat de stad actief bezig blijft met het aantrekken van artistieke en creatieve partners”, zegt schepen van Cultuur Anniek Nagels. “We starten nu de procedure om een ontwerper aan te stellen voor het C-mine Atelier — wat overigens een werktitel is.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.