Slachtoffer zoekt én vindt vrouw die hem uit brandende auto redt: “Iemand redden, het geeft een kick!”

Güler Sonmez redde de man uit deze brandende wagen.
RV / Facebook Güler Sonmez redde de man uit deze brandende wagen.
Tim Martens geraakte op 18 december betrokken bij een ongeval aan de Europalaan in Genk, waarna zijn wagen in brand vloog. De man werd op tijd uit het voertuig gesleurd door enkele omstaanders. Via sociale media vond hij één van de helden: de 34-jarige Güler Sonmez uit Genk, die al 13 jaar politieagente is bij het korps van Tongeren. 

“Ik was die dag op weg naar mijn werk", vertelt Güler vanuit het buitenland. “Ik kwam toevallig bij het ongeval uit en zag dat de bestuurder bewusteloos was. Meteen heb ik zijn portier geopend en zijn veiligheidsgordel losgeklikt. Hij ademde nog, maar was nog steeds bewusteloos. Ik dacht eigenlijk maar aan één ding: hem zo snel mogelijk uit de wagen krijgen. De motor was al aan het roken en tijd verliezen, mocht absoluut niet.”

Güler voelde of Tim niet gekneld zat met zijn voeten, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Ze kreeg vrijwel meteen hulp van omstaanders waaronder een brandweerman. “Ik heb toen gevraag om de hulpdiensten te bellen terwijl wij hem uit de wagen trokken. Dat deden we voorzichtig.” Terwijl anderen zich over Tim ontfermden, hield de agente andere mensen op afstand en begon ze meteen het verkeer te regelen. Intussen kwam de man weer bij bewustzijn. 

De Genkse beseft dat zij samen met de anderen een mensenleven hebben gered. “Eerlijk, het is kicken. Maar ik ben vooral bijzonder opgelucht dat met hem alles in orde is.” Kans bestaat dat de twee elkaar binnenkort ontmoeten. 

Güler Sonmez is al dertien jaar politieagente bij het korps van Tongeren.
Güler Sonmez Güler Sonmez is al dertien jaar politieagente bij het korps van Tongeren.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Annemie Rotthier

  Goed nieuws mag ook eens in de kijker gezet worden! Knap werk van die dame!

 • paul stockmans

  Dit maakt mijn dag goed !

 • gustaaf Van Bever

  Een brandende wagen kan plots snel ontaarden in een ontploffing. Dus zo iemand redden is geen kleine heldendaad maar integendeel een grote gezien het gevaar voor eigen leven van de redder ( ster) Alle achting voor deze Dame...

 • Ben Passemier

  Knap werk meid!

 • Luc Bours

  Helden moeten geerd worden , want zelfs een kleine heldendaad word dan heel groot Zeker voor de betrokken persoon/personen Cursus eerste hulp zou standaard in het onderwijs moeten zitten of de basis toch