Sinterklaas brengt kinderen een glijbaan aan het stadhuis

Een glijbaan en enkele spelborden: de Genkse kinderen zijn uiteraard heel tevreden met de cadeautjes van de stad.
TONY VAN GALEN Een glijbaan en enkele spelborden: de Genkse kinderen zijn uiteraard heel tevreden met de cadeautjes van de stad.
Sinterklaas en twee van zijn Zwarte Pieten hebben gisteren wel een érg origineel cadeau onthuld. Voortaan kunnen kleine én grote kinderen vanuit het stadhuis via een glijbaan rechtstreeks tot op het stadhuisplein roetsjen.

De gloednieuwe glijbaan die op de trappen van het stadhuis verankerd staat, komt er op voorstel van acht zesdejaars uit lagere scholen verspreid in Genk. Samen vormden ze vorig jaar het zogenaamde Junior Team. De kinderen deden een rondje door de stad om te kijken hoe het er gesteld is met de kindvriendelijkheid. Ze gaven niet alleen aan waar het beter kon, ze bedachten meteen ook leuke initiatieven. De glijbaan was er een van.

TONY VAN GALEN

"Leren wat democratie is"

Met de plaatsing van de schuifaf, spelborden en een hinkelpad toont de stad dat ze rekening houdt met de voorstellen van de kinderen uit het Junior Team om meer spelelementen in de stad te voorzien. "Zo betrekken we de kinderen bij het beleid, en leren we hen wat een democratie is en hoe ze werkt", besloot de schepen van jeugd Anniek Nagels. (LXB)