School Sint-Jozef financiert mee
schommelzetel voor bejaarden

Een leerling van het Sint- Jozefinstituut test de schommelzetel uit die de school mee met de opbrengst van acties finacieert.
Karolien Coenen Een leerling van het Sint- Jozefinstituut test de schommelzetel uit die de school mee met de opbrengst van acties finacieert.
Leerlingen van het Sint- Jozefinstituut in Bokrijk zamelden vorig jaar met allerhande acties 13.500 euro in, geld dat ze bezorgen aan drie goede doelen. Liefst 4.500 euro schenken de leerlingen aan het Zorgbedrijf Ouderenzorg Genk (het ZOG). 

Met het geld hebben de woonzorgcentra Toermalien en Mandana twee ‘schommelzetels’ aangekocht. Een zetel kost liefst 8.000 euro per stuk. Woensdag hebben zo’n 20 leerlingen, die deel uitmaken van het schoolkoor ‘M tot de 2de macht’, een zetel overhandigd. 

“In klasverband, met gezamenlijke acties en leerlingen die op eigen houtje acties deden, werd het geld ingezameld”, vertelt Bea Bijnens, de directeur van het Sint- Jozefinstituut. “De leerlingen hebben koekjes gebakken, hotdogs gemaakt en sponsorlopen georganiseerd.” 

Prikkelt zintuigen

De schommelzetels worden gebruikt door ouderen met dementie. “Het brengt hen tot rust”, verklaart Ingrid Dreesen, directeur van het Zorgbedrijf Oudenzorg Genk. “In de zetel zijn meerdere functies ingebouwd. Uit de zetel komt muziek. Hij kan trillen en schommelen. Kortom, de zetel prikkelt de zintuigen van de bewoners.”

Een schommelzetel brengt bejaarden met dementie tot rust. Leerlingen van het Sint- Jozefinstituut hebben hiervoor 4500 euro ingezameld met allerhande acties.
Karolien Coenen Een schommelzetel brengt bejaarden met dementie tot rust. Leerlingen van het Sint- Jozefinstituut hebben hiervoor 4500 euro ingezameld met allerhande acties.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.