Scenograaf Katrien Geebelen stampt voor de zesde keer bloedstollende C-mine-expeditie uit de (Wonder)grond

Wondergrond. Katrien Geebelen.
Benoit De Freine Wondergrond. Katrien Geebelen.
Al voor het zesde jaar op rij stampt scenografe Katrien Geebelen een bloedstollende expeditie in de gangen van C-mine uit de (Wonder)grond. De bezieler van het eigenzinnige hoofdpersonage Fregje neemt jonge bezoekers tijdens de herfstvakantie mee in haar magische wereld met kleurrijke decors, licht- en video-installaties, acteurs en dansers. “Een verhaal vertellen aan de hand van visuele triggers is het liefste wat ik doe”, verklapt jonge artiest. “In Wondergrond visualiseer ik een gevoel dat met je meewandelt.”

“In januari begin ik vaak al met mijmeren over de insteek van een nieuwe verhaal”, vertelt Katrien. “Dit jaar is het concept van Wondergrond ‘De Dromenvanger’. De inwoners van Wondergrond kunnen niet meer dromen en hebben de hulp nodig van kinderen uit Genk en omstreken. Samen met een begeleider zakken ze af naar de wereld van de Wondergronders. Onderweg krijgen ze opdrachten en tips om de dromen van Fregje en haar vrienden te verzamelen. Acteurs en dansers onder leiding van Balletschool Véronique Lenaers maken het verhaal tot een levensecht sprookjesachtig avontuur. De kinderen lopen dit jaar ook een bariton tegen het lijf die een mini-opera zal opvoeren en zelfs een illusionist.”

Een leeftijdscategorie op het avontuur plakken is zinloos. “Jonge kinderen zullen vooral visueel geprikkeld worden en de oudsten zullen opgaan in het meeslepende verhaal. En zelfs voor volwassenen is het een zinnenprikkelende tocht”, vertelt de jonge scenograaf.

Wondergrond.
Benoit De Freine Wondergrond.
Wondergrond.
Benoit De Freine Wondergrond.

Kleurrijke decors

De uitvoering van de kleurrijke decors gebeurde in de ateliers van Deusjevoo op C-mine. “De samenwerking met Deusjevoo versterkt het project. Het is een voorbeeld van een interessante C-mine cross-over tussen ontwerper en maker”, concludeert schepen van Cultuur Anniek Nagels.

Wondergrond: van zaterdag 26 oktober 2019 tot en met zondag 3 november 2019

www.wondergrond.be

€ 9 p.p.

Wondergrond. Katrien Geebelen.
Benoit De Freine Wondergrond. Katrien Geebelen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.