Samenwerking ZOL, BHIC en stad Genk voor minstens drie jaar verlengd

Wannes Nimmegeers
De samenwerking tussen het BHIC (BlueHealth Innovation Center) en het stadsbestuur zal de komende jaren worden verdergezet. Samen met het ZOL (Ziekenhuis Oost-Limburg) wordt er volop gegaan voor technologische innovatie in de zorg en jobcreatie in de zorgeconomie.

Meer dan 150 Vlaamse start-ups, zoals Fibricheck , zagen het levenslicht dankzij de steun van BHIC. Het bedrijf focust prioritair op innovatief ondernemerschap in de gezondheidszorg. Na een succesvolle Genkse start in 2012 werd de werking van het BHIC uitgebreid naar Antwerpen in 2018 en Gent in 2019. Het BHIC is vandaag verankerd in Genk op C-mine crib en zal binnen enkele jaren naar het Synaps Park verhuizen.

Toonaangevend in Vlaanderen

Tom Braekeleirs, directeur van het BHIC, stelt dat de ontwikkeling van het Synaps Park in Vlaanderen als toonaangevend wordt beschouwd. “Zo zijn de keuze voor een zorgboulevard en de connectie tussen bedrijvigheid op de site en het ziekenhuis uniek, met de verpleegkundigen op dezelfde plaats”, zegt Braekeleirs. “Ook de wijze waarop het ZOL via hun valorisatiemanager de knowhow van de eigen arts en medewerkers vertalen naar nieuwe zorginnovaties is zeer sterk. Dat is de grootste troef die de stad in handen heeft. Het hele campus-denken wordt vanuit de hele sector bekeken als een toekomstgerichte aanpak.

Burgemeester Wim Dries kijkt uit naar een verlengde samenwerking. “We sluiten een nieuwe overeenkomst af voor drie jaar. Daarna zullen we bij een gunstige evaluatie een zelfde verlenging verwezenlijken. De afgelopen drie jaar deelde het stadsbestuur ook de kosten van de valorisatiemanager van het ZOL om zo de economische ontwikkeling binnen het ziekenhuis en de site te stimuleren.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.