Sam is eerste Vlaamse baby van 2016

Mama Francesca Vandijck en papa Stijn Schelfthout bij de couveuse waarin hun 6 weken te vroeg geboren zoontje Sam slaapt.
Jerome Gielkens Mama Francesca Vandijck en papa Stijn Schelfthout bij de couveuse waarin hun 6 weken te vroeg geboren zoontje Sam slaapt.

Nieuwjaarsdag was amper twaalf minuten oud toen de Limburgse Sam geboren werd in het moederhuis van Ziekenhuis Oost-Limburg campus Sint-Jan. Wellicht is hij de eerste Vlaamse baby van 2016. Francesca Van Dijck (25) en Stijn Schelfthout (26) uit Nieuwerkekerken zijn de trotse mama en papa. Sam is hun eerste kindje. Hij is ongeveer zes weken te vroeg geboren en moet nog enkele weken in het ziekenhuis blijven. "We zijn apetrots dat hij het goed maakt, ook al is hij wat te vroeg geboren", zeggen de jonge ouders. Sam weegt 1.600 gram, heeft donkerblauwe ogen en heeft zwart haar. De ouders hebben naar aanleiding van z'n geboorte een heus krantje gemaakt dat op 140 exemplaren gedrukt en uitgedeeld wordt. Een orginele manier om een geboorte aan te kondigen. "Er staan artikels met foto's in over ons, over de papa en de peter van Sam die fervente vissers zijn", zegt Francesca.


(LXB)

Jerome Gielkens