Rel tussen voorzitter Nieuw Dak en N-VA

Alessandro Cucciara, voorzitter van sociale huisvestingsmaatschappij Nieuw Dak, noemt N-VA een racistische partij. De uitspraak die hij gisteren op facebook deed, is niet in goede aarde gevallen bij Jos Lantmeesters, fractieleider van N-VA in Genk. Lantmeesters eist daarbij het ontslag van Cucciara, maar die is niet van plan om op te stappen.

De aanleiding voor de uitspraak was het voorstel van N-VA om alleen kinderen met Belgische ouders een Belgische nationaliteit te verlenen. "Laat die maskers vallen, de N-VA is een sluwe versie van die andere racistische partij. Ik wil weten of de N-VA van Genk achter dit voorstel staat", aldus Alessandro Cucciara die tegenspreekt dat hij N-VA daarmee als een racistische partij bestempelt.


Jos Lantmeeters is verontwaardigd over de volgens hem onjuiste voorstelling van de feiten. "We zijn niet te spreken over de bewust opruiende taal van Cucciara. Onaanvaardbaar dat hij ons een racistische partij noemt. We eisen dat hij onmiddellijk ontslag neemt als voorzitter van de sociale husivestingsmaatschappij en we vragen een rechtzetting van de onwaarheden die hij de wereld heeft ingestuurd. Ook vragen we dat hij zich publiekelijk verontschuldigt", besluit Lantmeeters. Cucciara is alvast niet van plan om in te gaan op die eis. "Door het bewuste voorstel van N-VA voel ik me een tweederangsburger. Ik voel me gedegradeerd tot een voorwaardelijke burger", besluit Cucciara, die zelf Italiaanse roots heeft. (LXB)