Politie voert controles op na overlast van quads

archives
De politie gaat verkeerscontroles opvoeren. Tijdens de zomermaanden duiken er steeds meer waaghalzen op in het straatbeeld.

Eerder deze week zijn in Genk twee driewielers en een quad uit het verkeer gehaald omdat ze tegen 100 km per uur over de Stalenstraat reden. Drie twintigers uit Genk kregen een proces-verbaal voor onaangepaste snelheid. 

“De politie houdt geregeld toezicht in de Stalenstraat, Vennestraat en op de Europalaan, omdat er regelmatig meldingen komen over overlast”, zegt burgemeester Wim Dries. “Meestal gaat het om quads, onverantwoord rijgedrag en racen. Vaak met geluidsoverlast. We willen duidelijk stellen dat zo’n gedrag niet welkom is en andere mensen in gevaar kan brengen.”

In de zomermaanden zijn er extra controles op bepaalde locaties, specifiek gericht op overlast in het verkeer. De politie haalt dan bestuurders aan de kant omwille van zichtbare overtredingen, zoals gevaarlijk rijden of het ontbreken van een kentekenplaat of helm. “Bij mooi weer en in vakantieperiodes zijn er meer mensen op straat. We merken dat dit naast gezelligheid ook overlast met zich meebrengt. De extra politietoezichten hebben een preventief effect, maar indien nodig treden we ook repressief op.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.