Politie CARMA geeft medewerkers gratis externe begeleiding: “Wie goed in zijn vel zit, komt graag werken”

CARMA - Genk -
Karolien Coenen CARMA - Genk -
Politie CARMA biedt haar personeelsleden gratis psychologische, juridisch en financieel ondersteuning aan. “Medewerkers die zich goed in hun vel voelen,  zullen ook professioneel beter functioneren”, legt burgemeester Wim Dries (CD&V) uit.

“Iedereen kan vroeg of laat geconfronteerd worden met moeilijkheden en uitdagingen, zowel thuis als op het werk. Externe hulp aanbieden, is een preventiemaatregel waarmee de politiezone CARMA haar medewerkers wil aansporen niet te blijven zitten met problemen. Deze positieve benadering van de werknemer beoogt een opwaartse spiraal voor alle betrokkenen", klinkt het bij de politie. “Werknemers met minder stress en minder zorgen, thuis en op het werk, zijn minder afwezig, dragen bij een aan aangename werksfeer en zijn productiever in hun werk. Ook het thuisfront vaart er wel bij.”

Politie onder druk

Burgemeester Wim Dries: “Medewerkers die zich goed in hun vel voelen, die zich ondersteund voelen, zullen ook professioneel beter functioneren. Een win-winsituatie. We mogen ook een beroep als politieambtenaar niet onderschatten. De medewerkers komen steeds meer onder druk te staan. De organisatie neemt haar verantwoordelijkheid om de impact op het welzijn en op het gezinsleven zoveel mogelijk te beperken.”

Politie CARMA is de eerste Limburgse politiezone die dit invoert en een van de eerste zones in België.

Voorbeelden

Juridische en financiële problemen:

Vragen over echtscheiding, voogdij, hoederecht, alimentatie, erfenis

Vragen over contracten (huur, aankoop, verzekeringen, …)

Stress, oververmoeidheid, burn-out

Verstandhouding met collega’s

Omgaan met veranderingen

Opvoeding, nieuw samengesteld gezin, mantelzorg

Relatiebreuk, communicatie, partnergeweld

Rouw, trauma, angst

Zelfbeeld, zelfvertrouwen, assertiviteit

Verslavingsproblemen
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.