Politie arresteert dertiger die door het lint gaat, en treft dode vader (81) aan in huis: parket onderzoekt verdacht overlijden

De bewoner kegelde tientallen spullen uit het venster.
Marco Mariotti De bewoner kegelde tientallen spullen uit het venster.
Op Kolderbos is donderdagochtend een verdacht overlijden vastgesteld in een appartement. De politie moest ter plaatse komen voor een dertiger die helemaal door het lint was gegaan. Daar bleek zijn 81-jarige vader dood in de woning te liggen. Kwaad opzet wordt voorlopig uitgesloten, maar het onderzoek loopt.

Het was donderdagochtend dat de stoppen doorsloegen bij H.D. aan De Horst in Kolderbos. Zijn relatie met zijn moeder was al langer tijd slecht, maar wat hem deed woest worden, is voorlopig niet duidelijk. 

Vanuit het venster op de tweede verdieping kegelde hij in enkele minuten tientallen spullen naar beneden. Een bed, matrassen, een kast, voedsel, papier. In een mum van tijd lag het ganse grasperk bezaaid met spullen die twintig meter lager op de grond belandden.

Zieke vader

De moeder van H.D. was intussen bij de buren hulp gaan halen. Zij verwittigden de politie. Toen de agenten arriveerden, kwamen ze uit op het lichaam van de 81-jarige vader van de dertiger. De man die al lange tijd ziek was, bleek die ochtend overleden. 

H.D. én zijn moeder werden meegenomen naar het politiekantoor. H.D. werd ter plaatse gearresteerd. Zijn moeder werd in de loop van de dag verhoord. Volgens de eerste vaststellingen zou de 81-jarige vader niét met geweld om het leven zijn gebracht, maar een natuurlijk overlijden is nog niet uit te sluiten.

Onder invloed

De buurtbewoners reageerden geschrokken op het nieuws. “Hij is een goede kerel, maar hij veroorzaakt vaak problemen”, klinkt het. Zo zou H.D. vaak onder invloed zijn, drinkt hij veel én rookt hij veel cannabis. Zijn gedrag naar zijn ouders toe zou vaker agressief zijn, en volgens buren mocht hij het appartement eigenlijk niet meer betreden.

H.D. heeft een gerechtelijk verleden waarbij hij om de haverklap onder invloed achter het stuur werd betrapt. Twee jaar geleden reed hij nog met een zwarte Mercedes binnen bij Snack-Inn in het centrum van Genk. Die rechtszaak is nog steeds lopende, maar zijn schulden hebben zich sindsdien opgestapeld. 

Geen moord

Donderdag moest H.D. zich verantwoorden bij de politie waarom hij door het lint ging. Kans bestaat dat hij wild werd, toen zijn pa overleed. Of dat zijn vader onwel werd door de commotie die zich afspeelde. Volgens het parket is er voorlopig geen sprake van doodslag of moord, maar is het afwachten of de resultaten van de wetsdokter overeenkomen met de verklaring van de jongeman. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Joris Peeters

    Eens te meer drank en drugs, ze kunnen een mens ruineren...

  • Van Eersel Guy

    Hij is een goede kerel maar zorgt vaak voor problemen? Da moet je eens uitleggen!