Ontwikkeling stadscentrum Genk krijgt prioritaire aandacht

De boulevard in Genk.
Mine Dalemans De boulevard in Genk.
De ontwikkeling van het stadscentrum van Genk zal de komende vijf jaar prioritaire aandacht krijgen. Het centrum zal versterkt worden door een aantal belangrijke ruimtelijke ingrepen. De site Regina Mundi, de stationsomgeving, de verbinding van het Molenvijverpark en het evenementenplein zijn daarvan enkele concrete voorbeelden.

Na stadssites zoals C-mine, Thor Park, LABIOMISTA, welzijnscampus Portavida en het SportinGenk-park is het stadscentrum opnieuw aan de beurt. “Het is dringend tijd aan het stadscentrum om mee te stappen in de evolutie van onze andere bewonderenswaardige trekpleisters”, zegt schepen van Toerisme en Economie Toon Vandeurzen. “We zullen het centrum versterken door een aantal belangrijke ruimtelijke ingrepen, maar kiezen ook voor een nieuwe stadskerneconomie en het ontwikkelen van nieuwe activiteiten in het stadscentrum. We willen van het centrum tijdens deze legislatuur opnieuw een bruisende omgeving maken.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.