Mijn Pop-upkoppel neemt clubhuis vliegveld Zwartberg over

Mattia Caramazza en Melissa Di Bernardo met de vorige uitbater Josy Palmen voor het clubhuis.
Foto Karolien Coenen Mattia Caramazza en Melissa Di Bernardo met de vorige uitbater Josy Palmen voor het clubhuis.
Mattia Caramazza (23) en z'n vriendin Melissa Di Bernardo (22) zaten in het team van het Grieks getint restaurant Kommati dat vorig jaar op C Mine in Winterslag meedeed aan Mijn Pop-uprestaurant op Vtm. Vandaag openen ze hun eigen zaak, het clubhuis van vzw De Limburgse Vleugels die het stedelijk vliegveld van Zwartberg beheren. "We wonen op loopafstand van het vliegveld", reageert het jonge stel.

Josy Palmen (61), de vorige uitbater, draagt de zaak na 40 jaar over aan Mattia en Melissa. "Een opportuniteit die we maar één keer in ons leven krijgen", aldus Melissa. Melissa zal haar lerarenstudies combineren met de job van kelner. Mattia gaat voltijds achter de kookpotten staan.


Na overleg met en goedkeuring van het bestuur van vzw de Limburgse Vleugels gaan ze het interieur van de zaal grondig onder handen nemen. "We behouden het authentieke karakter van het clubhuis", aldus Melissa en Mattia. "Maar we combineren het oude uitzicht met een vernieuwend interieur. Zo plaatsen we Chesterfieldbanken en brengen we de foto's van vliegtuigen, piloten en de club bij elkaar op een Wall of fame. En we smukken de muur op met nieuwe foto's." Melissa en het peroneel in de zaak zullen speciale kledij dragen. "De vrouwen lopen rond als airhostessen met hun haar in een dot en ze krijgen de badge van de Limburgse Vleugels opgespeld."


Verandering


Op vraag van de nieuwe uitbaters werd de keuken gestript en ingericht met een koude en warme keten. "We gaan sowieso werken met dagverse producten en we geven de keuken een Italiaanse touch. Maar we brengen ook de Vlaamse en Franse keuken." Melissa heeft als jobstudent in het clubhuis gewerkt. "Ik zag dat het een bloeiende zaak was, en het feit dat we op loopafstand van het vliegveld wonen heeft meegespeeld in de beslissing om de zaak over te nemen." (LXB)