Meer dan 140 affiches in Genkse horeca moeten ’t Hikske redden

Mauro Fumarola (rechts) met de eigenaar van ‘t Hikske in Genk.
Mine Dalemans Mauro Fumarola (rechts) met de eigenaar van ‘t Hikske in Genk.
Meer dan 140 affiches met de slogan “’t Hikske moet blijven bestaan”, verspreid over tientallen Genkse horecazaken, moeten burgemeester Wim Dries volgende week maandag over de streep trekken. Hij moet beslissen over het lot van het populaire volkscafé.

Eind juli legde burgemeester Wim Dries café ’t Hikske enkele strikte maatregelen op voor een proefperiode van 1 augustus tot en met 30 september. Het café kwam in opspraak na een aantal klachten in verband met geluidsoverlast. Naast strikte sluitingsuren op donderdag én in het weekend, moesten de uitbaters permanente geluidsmetingen uitvoeren. Verder mocht er na 22 uur geen drank meer geserveerd worden op het terras en moesten deuren en ramen gesloten blijven.

Alle generaties

Vaste stamgast Mauro Fumarola startte een heuse campagne op om zijn favoriete Genkse café te redden. “Via Facebook ontvingen we een arsenaal aan warme reacties”, zegt Fumarola. “Maar ook voor deze postercampagne is er veel animo. We zullen de affiches nog de hele week lang verspreiden in zo veel mogelijk Genkse horecazaken. De eventuele sluiting kwam als een mokerslag voor de fantastische café-uitbaters van dit monument. Ik ben er dan ook zeker van dat de voorwaarden van burgemeester Wim Dries streng zijn nageleefd. We hopen dan ook op een positief verdict. Hier zitten twintiger, maar ook veertigers en zelfs 70-plussers. Sommige mensen komen hier al haast hun hele volwassen leven lang. Iedereen is hier welkom. Voor veel mensen van bepaalde generaties is dit trouwens de enige plek waar ze nog deftig een frisse pint kunnen drinken.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • anna boey

    Succes

  • Katrien Rabijns

    Fantastisch... Hikske moet blijven !!

Video