Man slaat veiligheidsagent kaakbreuk op spoedafdeling ziekenhuis: 2 jaar cel

Het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk.
vtmnieuws Het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk.
Een man die op 9 december 2018 met zijn moeder naar de spoedafdeling trok van het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk is veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar omdat hij een veiligheidsagent hard aanpakte. De aanvaller vond dat hij niet snel genoeg geholpen werd. Het slachtoffer hield een hersenschudding en kaakbreuk over aan de aanval.

De man had zich samen met zijn moeder aangemeld op de spoedafdeling van het ziekenhuis maar de twee moesten een tijd wachten voor ze verder geholpen konden worden. Maar de moeder van de beklaagde vond dat niet kunnen en liet haar ongenoegen duidelijk blijken. 

Schadevergoeding

Een veiligheidsagent van de spoedafdeling kwam tussenbeide om de vrouw te kalmeren. Maar zoonlief duldde dat niet en sloeg de man onmiddellijk frontaal in het gezicht. Volgens de aanklager bedreigde hij het slachtoffer ook met de dood. Aan de agent, die tijdelijk werkonbekwaam was, moet de beklaagde nu een schadevergoeding van 1.334 euro betalen.

Beklaagde werd eerder al veroordeeld voor diefstallen met geweld. Hij daagde niet op voor de strafrechtbank in Tongeren en werd bij verstek veroordeeld. Naast de celstraf moet de man ook een boete van 800 euro betalen.