Losing Sight gaat vrijdagavond in première

Losing Sight
Jorgo K. Losing Sight
Losing Sight, de documentaire van Genkenaar Jorgo Kokkinidis, gaat vrijdagavond in première op C-mine. De jonge filmmaker vertelt een meeslepend verhaal over vermijdbare blindheid in de Democratische Republiek Congo.

“De trigger voor de film kwam er twee jaar geleden”, vertelt Jorgo. “Door omstandigheden was ik drie dagen lang niet in staat om mijn lenzen aan te doen. Een ramp voor mijn ogen: ik kon geen boeken lezen, films kijken of autorijden. Als vanzelf sloeg ik aan het piekeren. Wat als ik mijn lenzen nooit meer zou kunnen indoen? Plots vroeg ik me af hoe mensen in ontwikkelingslanden zich behelpen. Al googelend ontdekte ik dat er wereldwijd 36 miljoen vermijdbare blinden zijn. Zo’n 770.000 Congolezen, onder wie 25.000 kinderen, kampen met blindheid omdat ze niet verzorgd kunnen worden. Maar men vermoedt dat het er nog veel meer zijn: bijna een miljoen. De helft daarvan lijdt aan cataract, een ziekte die erg simpel te behandelen is.”

Tickets bestellen voor de première kan via deze link
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.