Limburgse ziekenhuizen gaan “pijn samen te lijf”

Verpleegkundigen van de zeven Limburgse ziekenhuizen starten een pijncampagne.
Mine Dalemans Verpleegkundigen van de zeven Limburgse ziekenhuizen starten een pijncampagne.
Pijnverpleegkundigen uit de zeven ziekenhuizen die opereren in de provincie Limburg werken samen voor een campagne rond pijnbehandeling.

Ze hebben een werkgroep opgericht rond behandeling van pijn bij patiënten. “Ze overleggen geregeld, leren van mekaar en stemmen de pijnbestrijding op elkaar af”, vernemen we van de mensen van de werkgroep. Deze laatste lanceert nu een infocampagne rond pijnbehandeling. Elk van de zeven ziekenhuizen beschikt over een pijnteam dat de richtlijnen en zorgpaden rond de bestrijding van pijn uitwerkt. De pijnteams sensibiliseren, ondersteunen en begeleiden de andere medewerkers van de ziekenhuizen.

Onder de noemer ‘Netwerk Limburgse Pijnverpleegkundigen’ komen de verpleegkundigen van de pijnteams drie tot vier keer per jaar samen. De verpleegkundigen vinden het ook belangrijk dat de patiënten betrokken worden bij de behandeling van de pijn.

Tijdens de Week van de Pijn loopt nog tot en met vrijdag de campagne ‘Pijn samen te lijf’. Alle Limburgse verpleegkundigen zullen een herkenbare button dragen en patiënten krijgen een herkenbare placemat op hun dienblad. Zorgverleners kunnen deelnemen aan een quiz die als doel heeft om op ludieke wijze de kennis rond pijn te verbreden. Er zijn ook lezingen en workshops rond het thema pijn.    
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.