Leerlingen Genkse school maken filmpje tegen seksueel geweld op vrouwen

Filmpje van leerlingen in Genk.
Technisch Atheneum de Wijzer Filmpje van leerlingen in Genk.
Zeven vrouwelijke leerlingen van het Technisch Atheneum De Wijzer in Genk lanceerden een filmpje naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen. De jonge meisjes willen zo de aandacht vestigen op een niet te onderschatten probleem. Dit jaar alleen al werden er in ons land 21 vrouwen vermoord door hun ex-partner.

De leerlingen bootsten voor de gelegenheid fysieke letsels na met professionele make-up. Het was een Spaanse school die hen daartoe inspireerde. In de video onderstrepen de meisjes enkele choquerende cijfers en feiten. Zo zou 25 procent van de vrouwen die slachtoffer zijn van geweld geen hulp zoeken. Van diegenen die toch een noodkreet uitslaan in een gewelddadige relatie gebeurt dat maar al te vaak pas na twee jaar. Er zijn gemiddeld 35 incidenten nodig voor een slachtoffer overgaat tot aangifte bij de politie.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jeroen Vanden Boer

    'Geld' in de titel moet uiteraard 'geweld' zijn...