LABIOMISTA lanceert oproep: “Denk tijdens nieuwjaarsnacht aan de veiligheid van de dieren!”

Geert De Rycke
Medewerkers van LABIOMISTA in Zwartberg lanceren een oproep om op nieuwjaarsnacht geen vuurwerk af te steken voor de veiligheid van de dieren. Vuurwerk en de knallen en flitsen die daarmee gepaard gaan zijn immers angstaanjagend voor dieren.

Hoewel LABIOMISTA niet geprofileerd wil worden als dierentuin huisvest het park een zestigtal dieren: kippen, lama’s, alpaca’s, emoes, struisvogels en dromedarissen. Stuk voor stuk dieren die terugkomen in het werk van Koen. De dieren zitten niet opgesloten in kooien, maar lopen in kleine parken in de natuur. Medewerkers van het kunstpark roepen op om onnodig dierenleed te voorkopen en geen vuurwerk af te steken in de omgeving.

Uitzondering

In Genk is het toegestaan om vuurwerk af te steken in de nacht van oud op nieuw, tussen 23 en 2 uur. In Vlaanderen heerst er sinds mei een algemeen verbod op het afsteken van vuurwerk. Al kunnen gemeenten individueel een uitzondering toestaan. Genk is één van de 23 Limburgse gemeenten die het verbod tijdens de nieuwjaarsnacht enkele uren opheffen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.