Klooster Termien maakt plaats voor sociale woningen

De kerk van Termien.
Borgerhoff De kerk van Termien.
Het klooster van Termien wijkt voor 36 sociale woongelegenheden die vooral bestemd zijn voor 65-plussers. De voorbereidingen van de afbraakwerken vatten aan op 4 november en op 18 november gaat het echte werk van start.

Nieuw Dak realiseert op die locatie 36 sociale woongelegenheden: 24 appartementen, 10 huizen en 2 duplexen. Het merendeel van de appartementen is voorzien voor senioren ouder dan 65 jaar en een 15-tal appartementen is ook rolstoeltoegankelijk. Verder zal er ook een buurtlokaal voorzien worden.

Het ontwerp voor de nieuwe woningen gebeurde door architecten RE-ST en OM/AR. De realisatie van de nieuwbouw gebeurt met respect voor het opzet en de geschiedenis van het klooster en leunt dicht bij de huidige vorm aan. De werken zullen ongeveer twee jaar duren.

De plannen met het klooster.
Nieuw Dak De plannen met het klooster.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • paola nerozzi

    Altijd senoiren er bestaat geen andere volk alleenstaande met of zonder kinderen koppels die het niet breed hebben maar ja van senioren kunnen ze teminste incasseren die hebben geld genoeg he dus de rest blijft in de kou staan gelijk altijd