Keeper riskeert twee jaar cel voor gebroken neus tegenstander: “Ik ben verkeerdelijk aangeduid als dader”

De 24-jarige doelman moest zich voor de strafrechter in Tongeren verantwoorden.
Sebastien Smets - Photonews De 24-jarige doelman moest zich voor de strafrechter in Tongeren verantwoorden.
Een doelman van Umitspor Maasmechelen riskeert een celstraf van twee jaar omdat hij een tegenstander van Genk VV na een wedstrijd een gebroken neus bezorgde. De 24-jarige keeper ontkent dat hij het slachtoffer in het gezicht stampte. “Ik stond aan de goal en ben verkeerdelijk aangeduid als dader”, beweerde hij voor de strafrechtbank in Tongeren.

Op 1 april 2018 speelde Genk VV thuis tegen Umitspor Maasmechelen. Het was een bewogen wedstrijd waarin de scheidsrechter heel wat werk had. Er vielen twee strafschoppen, negen gele en vijf rode kaarten. Na de wedstrijd liep ook de spanning tussen de spelers van beide ploegen uit de hand. Tijdens een gevecht op het veld incasseerde een Genk-speler verschillende stampen. Daardoor liep hij een gebroken neus op, een hersenschudding en enkele gekneusde ribben.

De 24-jarige doelman van Umitspor Maasmechelen moest zich voor de strafrechtbank in Tongeren verantwoorden voor de stampen. Enkele spelers en een van de grensrechters hadden de doelman aangeduid als diegene die de trappen had uitgedeeld, maar de twintiger ontkent dat.

Vonnis volgt op 11 februari.