Kanye West ging voor 2.500 euro tafelen in Genks restaurant: “Maar zijn dikke fooi hebben we niet aanvaard”

Kanye West komt met zijn gezelschap eten in Olive, een Italiaans restaurant in Shopping 1.
RV Kanye West komt met zijn gezelschap eten in Olive, een Italiaans restaurant in Shopping 1.
Behalve tijdens een basketbalmatch in Houthalen heeft Kanye West, de wereldberoemde Amerikaanse rapper, ook in het Italiaanse restaurant Olive in Shopping 1 een opgemerkte passage gemaakt. “Ze hebben voor zo’n 2.500 euro verorberd. Zijn dikke fooi hebben we niet aanvaard”, zegt uitbater Wess Valetta.

Goed vijf minuten voor het sluiten van de zaak kreeg uitbater Wess Valetta een telefoontje van zijn vriend Ivan Russo. Die laatste is mede-uitbater van brasserie Fratelli in Houthalen. “Hij vroeg me of ik een wereldster met zijn gezelschap nog te eten kon geven. Alleen, hij zei er niet bij om wie het ging. We dachten aan een topper in het voetbal.” Groot was zijn verbazing, en die van het personeel van Olive, dat het om Kanye West ging. “Net voor hij hier arriveerde, had ik afgerekend met twee klanten die nog in de zaak waren.” Kanye West was, zoals hij vroeg, alleen in het restaurant. “We mochten geen foto’s van hem maken, laat staan om een handtekening vragen”, zegt Wess Valetta.

Knuffel

“Alleen mijn kok, hulpkok, een ober en ikzelf mochten in de zaak aanwezig zijn. Enkel ik heb hem bediend. Hij heeft van alles op de kaart gegeten. Met zijn vieren (Kanye, een voormalig NBA-basketballer en nog twee personen, red.) zaten ze aan tafel. Ze hebben voor zo’n 2.500 euro verorberd. Kanye wilde ons een dikke fooi geven. We hebben dat vriendelijk niet aanvaard”, glimlacht Wess Valetta. “Wel gaf hij mij en mijn personeel een dikke knuffel. Hij is een aardige gast. Ik kon even met hem praten toen hij samen met mij in het toilet stond. Hij vond België een leuk land om te vertoeven”, aldus Valetta. Tijdens en na het etentje met Kanye West stonden buiten zo’n 400 fans te wachten om een glimp van hun idool op te vangen. Maar Kanye West stapte snel in een auto en scheurde weg naar zijn hotel. Het is niet voor het eerst dat Valetta een beroemdheid in zijn restaurant mocht verwelkomen. Ook Ron Moss, Rich in de populaire soap Mooi & Meedogenloos, kwam eerder al langs.

Goed 400 fans staan Kanye West op te wachten wanneer hij Olive verlaat.
RV Goed 400 fans staan Kanye West op te wachten wanneer hij Olive verlaat.81 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stefanie, Fanny Verhuysen

  Aaaii, ik dacht dat dat een jeansmerk was

 • Frederic Van Brabant

  Hoe onrespectvol van die baas om die fooi te weigeren. Voor hem is dat bezoek van kanye mooie reclame en mooie extra inkomsten. Zijn personeel blijft onverwachts langer en krijgen een mooie fooi die hun baas simpelweg weigert. Ik zou razend zijn als ik in hun schoenen zou staan. Ja geen respect voor het werkvolk dat hard werkt. Het personeel moet gewoon blij zijn met de eer zeker? Kanye kan die fooi wel missen, en in de US is fooi geven normaal.

 • gustaaf carpels

  Zo zie je maar weer dat ook voor de eetgelegenheden niet iedereen gelijk wordt behandeld

 • Alain Bertholet

  Ik zou, als ober, mijn baas onder zijn gat stampen omdat hij in mijn zakken zit. Fooi niet aanvaarden...hoe zot kan je zijn.

 • Peter Neefs

  Van welk liedje is die dan bekend?