Hoofdverdachte in moordzaak Hilal Makhtout legt bekentenissen af

Twee nieuwe arrestaties - al acht verdachten achter de tralies

Hilal Makhtout.
RV Hilal Makhtout.
Er zijn twee nieuwe arrestaties verricht in het moorddossier van Genkenaar Hilal Makhtout. In totaal zitten nu acht verdachten achter de tralies, waarvan er zeven zijn aangehouden. De hoofdverdachte - een van de medebewoners van Hilal - heeft ondertussen gedeeltelijke bekentenissen afgelegd.

Het onderzoek naar de ontvoering, foltering en moord op Genkenaar Hilal Makhtout komt in een stroomversnelling. Een van de hoofdverdachten - A.A., de medebewoner van het slachtoffer - heeft gedeeltelijk bekentenissen afgelegd. Zijn advocaat wil dat noch bevestigen noch ontkennen. “Ik zit nog maar sinds enkele dagen op deze zaak en heb het dossier nog niet kunnen inkijken", zegt raadsman Bart Vosters.

Alibi

A.A. zou ook de betrokkenheid van andere verdachten in het dossier hebben omschreven. Zijn broer zou de feiten nog altijd ontkennen. “Hij heeft een alibi, maar heeft geen beroep aangetekend tegen zijn verdere aanhouding", reageert raadsman Marc Pirard. “Hij wil het onderzoek wel verder afwachten en heeft er alle vertrouwen in. Hij was er niet bij.”

Nieuwe arrestatie

Ondertussen is ook bekend geraakt dat er nog meerdere verdachten zijn opgepakt. Vrijdag al verrichten de speurders een eerste nieuwe arrestatie. Het gaat om de broer van een andere verdachte, die ook sinds deze maand in de cel zit. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer. Speurders verdenken de broers van betrokkenheid bij de ontvoering en mogelijke opzettelijke slagen en verwondingen. 

In deze garage in Nieuwe Kempen werd Makhtout toegetakeld.
Karolien Coenen In deze garage in Nieuwe Kempen werd Makhtout toegetakeld.

Na het weekend kliste de politie nog een verdachte. Hij zou in eerste instantie niet voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter, maar zit voorlopig wel nog in de cel. In totaal zitten nu acht mensen achter de tralies. Zeven van hen zijn al aangehouden. 

Slachtoffer Makhtout werd op 9 maart thuis ontvoerd door meerdere gemaskerde mannen. Getuigen spraken toen al over acht daders. Het onderzoek is nog op volle toeren en verdere arrestaties zijn niet uitgesloten. Een kroongetuige - een vriend van Makhtout - zag hoe het slachtoffer geslagen en bedreigd werd met een vuurwapen. Een aantal mensen brachten Makhtout over naar het Waalse Forzée, waar hij uiteindelijk aan zijn verwondingen bezweek. Hij bleek gefolterd, onder andere met een gasbrander. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.