H.Essers verankert hoofdzetel in Genk met parkeertoren en kantoren

De huidige personeelsparking verdwijnt grotendeels.
Karolien Coenen De huidige personeelsparking verdwijnt grotendeels.
H.Essers gaat op het terrein van de hoofdzetel van het bedrijf uitbreiden. Er komen twee nieuwe gebouwen: een parkeertoren met vijf étages, waar plaats is voor 502 auto's, en een nieuw kantoorgebouw van meerdere verdiepingen en 30 meter hoog. "Hiermee vangen we de gestage groei van het bedrijf en personeel op", aldus woordvoerder Bob Van Steenweghen.

De logistieke reus ziet de omzet elk jaar met meer dan tien procent groeien door overnames en participatie in andere ondernemingen. "Ons huidig kantoorgebouw, dat blijft staan, is te klein om alle mensen een werkplek te geven", vertelt woordvoerder Bob Van Steenweghen. In de nieuwbouw komen straks 185 mensen te werken. Hiervoor moet wel nog een vergunning aangevraagd worden.

Parkeertoren

Voor het parkeergebouw is de vereiste omgevingsvergunning al afgeleverd. Meer nog, begin volgende maand starten de werken. "De parking is te klein. Het grootste gedeelte van de buitenparking verdwijnt. Op het resterende gedeelte is ruimte voor nog eens 100 wagens. De parkeertoren wordt een duurzaam gebouw, met een groen dak en een groene gevel. De verluchting gebeurt niet elektrisch, maar op een natuurlijke manier. Met de toren zorgen we voor een duurzame grondbezetting. We bouwen in de hoogte en moeten hiervoor minder ruimte innemen. Op het gelijkvloers voorzien we een fietsenstalling en diensten waar het personeel gebruik van kan maken." Tijdens de duur van de werken - de parkeertoren zou mei volgend jaar gebruiksklaar zijn - wordt voor het personeel elders een tijdelijke parking aangelegd. Om het personeel veilig de Transportlaan te laten oversteken, wordt een voetgangersbrug gebouwd.

Verankeren

 Met de bouw- en uitbreidingsplannen van H.Essers maakt de directie van de familiezaak een statement. "Het is de uitdrukkelijke wens van de familie en de directie om het hoofdkwartier van het bedrijf in Genk te houden. Zo blijft H.Essers verankerd in Genk." Constante groei loopt als een rode draad door het bestaan van het bedrijf. "Jaarlijks hebben we tientallen vacatures", licht Van Steenweghen toe. "Het bewijst dat we alsmaar groeien in vestigingen en personeel. Zo zijn we met Genk Dry Port op de vroegere Fordsite bezig met de bouw van elf hallen, goed voor 160.000 vierkante meter aan magazijnen. Nog eind dit jaar nemen we al twee hallen in gebruik. In eerste instantie gaan er 50 mensen aan de slag. Zijn alle elf hallen rechtgezet dan stijgt het aantal personeelsleden naar 420.  

Een simulatie van hoe de nieuwe gebouwen van H. Essers er zullen uitzien.
Karolien Coenen Een simulatie van hoe de nieuwe gebouwen van H. Essers er zullen uitzien.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.