GrandOptical en Audika winnen Genkse toegankelijkheidsprijs

Toegankelijkheidsprijs Genk
RV Toegankelijkheidsprijs Genk
Het thema van de toegankelijkheidsprijs en de toeGENKelijkheid award die dinsdagavond werden uitgereikt, was dit jaar hoorcentra en opticiens. Grand Optical en hoorcentrum Audika gingen met de hoofdprijs lopen. Het stadsbestuur spreekt met de erkenning zijn waardering uit voor de inspanningen en initiatieven die genomen worden om de toegankelijkheid, bereikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid voor personen met een handicap te verhogen.

De jury was het erover eens dat de winnaars heel wat inspanningen doen rond zowel fysieke als emotionele toegankelijkheid. “Bovendien is de hulpvaardigheid en expertise naar personen met een handicap toe optimaal. De winnaars delen de geldsom van 1.250 euro en krijgen elk een plakkaat met de vermelding ‘Winnaar toegankelijkheidsprijs stad Genk 2019’”, aldus schepen Ria Grondelaers.

ToeGENKelijk award

De toeGENKelijk award werd dit jaar voor de eerste keer uitgereikt aan een horecazaak, namelijk ijssalon Crème Le Lis et Nostalgie (Vennestraat 246). De adviesraad wil die dit jaar toekennen aan Crème Le Lis et Nostalgie omdat dit ijssalon mensen met een autismespectrumstoornis te werk stelt. Daardoor hebben ze vaak een vernieuwende kijk op de dingen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.