Genkenaar (20) opgepakt na schot met alarmpistool tijdens trouwstoet

Vorig jaar kwam het ook tot incidenten bij gelijkaardige trouwstoeten. (Archiefbeeld)
rv Vorig jaar kwam het ook tot incidenten bij gelijkaardige trouwstoeten. (Archiefbeeld)
Een trouwstoet op de Westerring in Genk zorgde zaterdag voor een hinderlijke en gevaarlijke situatie. Eén man vuurde met een alarmpistool in de lucht. De twintiger werd aangehouden voor verstoring van de openbare orde.

Zaterdagnamiddag rond 17 uur werd het verkeer op de Westerring in de richting van Opglabbeek gehinderd door een trouwstoet die stilstond op de rechterrijstrook. Toen de politie ter plaatse kwam, stak een deelnemende bestuurder de stoet voorbij via de pechstrook en vuurde daarbij zes keer in de lucht. De bestuurder werd aangemaand om te stoppen. Tijdens de controle van de 20-jarige Genkenaar en zijn wagen raakten de gemoederen verhit, wat de situatie op de Westerring nog onveiliger maakte. Er moest bijstand gevraagd worden van andere politiepatrouilles. De twintiger werd bestuurlijk aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Het alarmpistool en enkele doosjes met patronen werden in beslag genomen. Er zijn pv’s opgesteld voor kwaadwillige belemmering van het verkeer en voor illegale dracht van een wapen. “Feesten mag in onze stad, maar tegen onaanvaardbaar gedrag bij dit soort stoeten blijven we reageren”, vindt burgemeester Wim Dries (CD&V). “Vanuit de politie wordt hier blijvend aandacht aan besteed.”
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ali Hamida

  Die man was gewoon feest aan het vieren, niets verkeerds mee

 • Ahmed Amrani

  Het is een traditie dat men bij een moslimhomohuwelijk met veel lawaai op straat komt. Een gebruik dat vooral in turkse bergdorpjes populair is. Daar rijden ze dan op versierde ezeltjes.

 • Doms Georgette

  Zeer zware boetes en hun auto's in beslag nemen en te voet voort gaan met hun stoet, de bruid mag nog wel in een auto anders is haar jurk om zeep

 • jean-luc barra

  Ze huren meestal de betrokken wagens...

 • Steve Caria

  Alle auto's een paar weken in beslag nemen wat mee doen met de trouwstoet ,dan is het direct gedaan .